”Vi får mycket beröm för lokalen av våra besökare”

Aberdeen har hittat hem i ljusa, trivsamma lokaler mitt i centrala Stockholm. En arbetsplats som underlättar vardagen för både personal och gäster.

Efter en omorganisering behövde Aberdeen en lokal som passade dem och deras vardag bättre. Valet utfördes utifrån en kravspecifikation som de anställda var med och tog fram, där de fick specificera ett antal punkter angående var den nya lokalen skulle ligga och hur den skulle vara.

Läget avgörande

Det som var viktigast i valet av kontor var läget.

– Vi flyttade princip bara tvärs över gatan, så det var praktiskt, berättar Sven-Åke Sonefors som är ansvarig för servicen på Aberdeen. – Det är tredje gången vi flyttar inom samma område. Nu sitter vi vid Sveavägen, mitt emot Konserthuset. Det gör att det är nära till det mesta och framförallt till kommunikationer som underlättar för både personal och gäster när de ska ta sig hit.

Hjälp med färg och form

Aberdeen tog hjälp av professionella inredningsarkitekter med färg, form och material, men också med att skräddarsy möbler, skåp, skrivbord och rådgöra rumsplaneringen. Bland annat flyttades den interna lunchytan närmare receptionen för en mer levande entré.

– Ljusa och fina lokaler var viktigt för oss när vi valde var vi skulle ”bo” och det tycker vi också att vi har fått, säger Sven-Åke. Den förra lokalen var indelad i sektioner vilket inte passade oss. Nu har vi en gemensam yta istället och kan arbeta närmare varandra.

Nöjda besökare

Sven-Åke tycker att Hufvudstaden har varit tillmötesgående i samarbetet med inredningsprojektet och är mycket nöjda med servicen.

– Det är extra roligt att vi får så många fina kommentarer om lokalen från de som besöker oss, både svenska och internationella gäster.