Årets återbrukare är utsedda

Hufvudstaden har fått ta emot utmärkelsen som "Årets uppstickare" inom återbruk.

Henrik-Årets återbrukare.jpg

Priset för årets återbrukare delas ut av Business Region Göteborg AB inom initiativet Handslaget. Ett forum som syftar till att öka återbruket och skapa en cirkulär marknadsplats inom Göteborg.

I maj förra året tog Göteborg ett storkliv mot återbruk, vilket gav eko i branschen. 40 aktörer inom fastighets- och byggsektorn tog i hand för cirkulärt byggande under en ceremoni i Kronhuset, ett av stans äldsta hus. Som tecken på engagemanget fick alla var sin del av det specialbeställda konstverket Tegelverket.

Till årets pris nominerade vi renoveringen av det egna kontor i centrala Göteborg som visar hur omhändertaget byggnadsmaterial och återanvänd inredning kan få nytt liv vid renovering utan att tumma på kvalitén.
 
En summering av juryns motivering:
"I samband med renoveringen av Hufvudstadens Göteborgskontor tänkte företaget om helt och hållet – från allting nytt till nästan uteslutande återbruk. Produkter har upcyklats och integrerats i kontorskonceptet, och man har med mod utmanat attityder internt och påverkat externa samarbetspartners”.

Vi säger även stort grattis till Vasakronan som utsågs till Årets Återbrukare.år

Läs mer om priset här.
 

Mer från Kunskap & inspiration

Startskott för uppbyggnaden av Vildmannen 7

Nu har det första steget tagits för att återuppföra det unika huset i korsningen Biblioteksgatan och Jakobsbergsgatan efter den tragiska branden. E...

Hemma hos Osborne Clark

Advokatbyrån Osborne Clarke sitter i ett nyckelfärdigt REDO kontor på Norrlandsgatan 16 i Stockholm.

Tillsammans spar vi energi

Energifrågan är högaktuell i hela Sverige och inte minst när det gäller energianvändningen i landets fastigheter. Vi pratade med Magnus Löfvenberg,...