Våra varumärken

Inom koncernen finns en rad starka och etablerade varumärken som Nordiska Kompaniet, Femman, Fredstan, Parkaden och Bibliotekstan. Hufvudstaden arbetar aktivt med att stärka och utveckla dessa.

Bibliotekstan

Området mellan Norrmalmstorg, Birger Jarlsgatan, Stureplan och Norrlandsgatan som innehåller butiker med högklassiga varumärken.

bibliotekstan.se

Birger Jarlspassagen

Passagen, som är belägen mellan Birger Jarlsgatan och Smålandsgatan i Bibliotekstan i Stockholm, har ett synnerligen stort kultur- och arkitekturhistoriskt värde.

Cecil Coworking

Cecil Coworking erbjuder arbetsplatser i ett attraktivt läge, en förstklassig service och ett professionellt nätverk. En premiumanläggning på ca 3 000 kvadratmeter och plats för ca 300 medlemmar i Bibliotekstan.

cecilcoworking.se

Femman

Femman är ett av de starkaste varumärkena i Västsverige inom detaljhandeln och representerar ett brett utbud inom konfektion och annan sällanköpshandel.

femman.com

Fredstan

I hjärtat av Göteborg, runt Fredsgatan, Brunnsparken och Trädgårdsföreningen, utvecklar Vasakronan och Hufvudstaden Göteborgs nya shoppingstadsdel. Den gemensamma visionen för Fredstan är att lyfta området och erbjuda ett attraktivt utbud för en stilsäker publik.

fredstan.se

Kvarteret Johanna

I hjärtat av Göteborg, mitt i Fredstan, växer Kvarteret Johanna fram. Kvarteret kommer att innehålla ett handelsutbud som stärker och värnar områdets lokala aktörer samtidigt som de kulturbärande funktionerna och de icke kommersiella mötesplatserna bevaras och utvecklas.

Nordiska Kompaniet

NK är ett av Sveriges starkaste och mest välkända varumärken, och har förstärkt och utvecklat sitt värde sedan 1902. NK-fastigheterna i Stockholm och Göteborg och varumärket NK ägs av det helägda dotterbolaget AB Nordiska Kompaniet.

nk.se

Nordstan

Nordstan i Göteborg är ett av norra Europas största köpcentrum. Hufvudstaden har som en av de största enskilda ägarna i Nordstans Samfällighetsförening en andel om cirka 40 %.

nordstan.se

Norrmalmstorg 1

Byggnaden är en unik profilfastighet och ett kommersiellt landmärke i Bibliotekstan i Stockholm city.

Parkaden

Helägda dotterbolaget Parkaden AB driver parkeringsverksamhet i två av Hufvudstadens fastigheter i Stockholm. Parkeringshuset NK Parkering i NK Parkaden på Regeringsgatan och Continentalgaraget på Mäster Samuelsgatan.

parkaden.se