Utmärkelser

Hufvudstaden deltar i den globala hållbarhetsstudien GRESB samt utmärker sig i den internationella hållbarhetsredovisningen EPRA. Enligt dessa två är Hufvudstaden branschledande inom hållbarhet.

GRESB - Global Real Estate Sustainability Benchmark

Hufvudstaden deltar i ett flertal hållbarhetsundersökningar, däribland Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB). Enligt undersökningen är Hufvudstaden branschledande inom hållbarhet.

GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) sBPR gör varje år en global genomgång av hållbarhetsarbetet i fastighetsbolag och fonder. Genomgången utgår från vad investerare och branschen anser vara de viktigaste hållbarhetsfrågorna.

Hufvudstadens resultat

Hufvudstaden har deltagit i undersökningen sedan 2018 med goda resultat och i år fick Hufvudstaden 93 poäng av 100 där medelvärdet var 75 inom kategorin ”Kontor och handel”. Hufvudstaden har också förbättrat sitt resultat inom projektutveckling och får 95 poäng av 100, en ökning med 6 poäng.

"Det är verkligen roligt att vi lyckas behålla vår höga ranking från föregående år, men ännu roligare är att vårt sektorledarskap gått från europeiskt till globalt. Vi ser det som ett bevis på att vårt systematiska hållbarhetsarbete gör skillnad. GRESB-mätningen ger en tydlig överblick av aktuella hållbarhetsfrågor och inspirerar oss i vårt fortsatta arbete

Karl-Johan Wall, hållbarhetschef på Hufvudstaden.

Läs mer om GRESB och resultaten här.

 

EPRA - European Public Real Estate Association

Utmärkelsen EPRA (European Public Real Estate Association) sBPR är ett internationellt pris som arbetar för att förbättra standarden och transparensen inom hållbarhetsrapportering.

Hufvudstaden stolt silvermedaljör i EPRA

Priset mäter hur väl vi står oss i EPRAs rekommendationer för hållbarhetsrapportering i fastighetsbranschen. Silver är något vi är extra glada över eftersom vi lägger stor vikt vid en hållbar verksamhet och att det är EPRA som tittat på oss och ger oss högt betyg visar att vi står oss bra jämfört med andra fastighetsbolag.

Certificate of achieving Silver Level.

EPRA Silver Level

"Vi är otroligt glada för den fina placeringen, säger Hållbarhetschef Karl Wall. Att vi tål att jämföras med internationella företag visar att vårt hårda arbete gett resultat. Nästa år siktar vi på att bli ännu bättre.”

Karl-Johan Wall, hållbarhetschef på Hufvudstaden.

 

Karl-Johan Wall

Hållbarhetschef

08-762 90 36

Skicka mail

Johanna Pettersson

Hållbarhetsansvarig

08-762 91 08

Skicka mail

Ulrika Frisk

Chef HR

08-762 90 90

Skicka mail