Utmärkelser

Hufvudstaden deltar i den globala hållbarhetsstudien GRESB samt utmärker sig i den internationella hållbarhetsredovisningen EPRA. Enligt dessa två är Hufvudstaden branschledande inom hållbarhet.

GRESB - Global Real Estate Sustainability Benchmark

Hufvudstaden deltar i ett flertal hållbarhetsundersökningar, däribland Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB). Enligt undersökningen är Hufvudstaden branschledande inom hållbarhet.

Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) utvärderar årligen fastighetsbolagens hållbarhetsarbete inom miljö, social hållbarhet, styrning och uppföljning. Genomgången utgår från vad investerare och branschen anser vara de viktigaste hållbarhetsfrågorna.

Hufvudstadens resultat

Hufvudstaden har deltagit i undersökningen sedan 2018 med goda resultat och i år fick Hufvudstaden 93 poäng av 100 där medelvärdet var 76 inom kategorin ”Kontor och handel”. 

”Vi är stolta över att behålla vår höga poäng i GRESB-mätningen. Det är ett kvitto på att vårt starka interna engagemang för hållbarhetsfrågorna i kombination med ett systematiskt arbete fortsätter att ge goda resultat”.

Karl-Johan Wall, hållbarhetschef på Hufvudstaden.

Läs mer om GRESB och resultaten här.

 

EPRA - European Public Real Estate Association

Utmärkelsen EPRA (European Public Real Estate Association) sBPR är ett internationellt pris som arbetar för att förbättra standarden och transparensen inom hållbarhetsrapportering.

Hufvudstaden stolt silvermedaljör i EPRA

Priset mäter hur väl vi står oss i EPRAs rekommendationer för hållbarhetsrapportering i fastighetsbranschen. Silver är något vi är extra glada över eftersom vi lägger stor vikt vid en hållbar verksamhet och att det är EPRA som tittat på oss och ger oss högt betyg visar att vi står oss bra jämfört med andra fastighetsbolag.

Certificate of achieving Silver Level.

EPRA Silver Level

"Vi är otroligt glada för den fina placeringen, säger Hållbarhetschef Karl Wall. Att vi tål att jämföras med internationella företag visar att vårt hårda arbete gett resultat. Nästa år siktar vi på att bli ännu bättre.”

Karl-Johan Wall, hållbarhetschef på Hufvudstaden.

 

Karl-Johan Wall

Hållbarhetschef

08-762 90 36

Skicka mail

Jenny Eliasson

Hållbarhetscontroller

08-762 90 45

Skicka mail

Ulrika Frisk

Chef HR

08-762 90 90

Skicka mail