Förvaltare Affärsutveckling butik

Är du duktig på förhandling och uthyrning av kommersiella fastigheter? Är du erfaren inom retail? Då kanske du är vår nya kollega! Vi söker en affärsdriven Förvaltare till våra centralt belägna butiks- och restauranglokaler inom affärsområde Stockholm.

 

Du kommer att arbeta med våra kommersiella fastigheter och kunder i centrala Stockholm, med fokus på butiksmarknaden. Fastigheterna ligger i bästa läge i hjärtat av Stockholm city såsom på Kungsgatan, Drottninggatan, Klarabergsgatan och Vasagatan samt i vårt mest högprofilerade område runt Biblioteksgatan - Bibliotekstan (www.bibliotekstan.se).

 

Ansvarsområden

I rollen kommer du bland annat att arbeta med hyresförhandlingar av butiks- och restauranglokaler, uthyrning av vakanta lokaler samt kundrelationer och förhandlingar i samband med affärsutvecklings- och ombyggnadsprojekt.  Du arbetar nära dina kollegor i gruppen – en Biträdande förvaltare och Chef Affärsutveckling butik – samt samarbetar med andra enheter inom bolaget såsom kontorsförvaltning, driftavdelning, byggprojektledning och affärsområde NK. Du rapporterar till Chef Affärsutveckling butik.

 

Dina arbetsuppgifter består bland annat av att:

 

  • Genomföra hyresförhandlingar och uthyrningar
  • Bearbeta nya kunder
  • Tillsammans med byggprojektledare driva och leda ombyggnadsprojekt
  • Bistå Chefen för Affärsutveckling butik vid affärsutvecklingsprojekt samt driva affärsutvecklingsprojekt på egen hand
  • Hantera omflyttningar samt evakueringar i samband med ombyggnadsprojekt
  • Hantera löpande ekonomiska förvaltningsfrågor samt efter behov stötta Biträdande förvaltaren vid löpande driftsfrågor, drift- och underhållsprojekt samt diverse andra frågor  
  • Ta fram hyresavtal, tilläggsavtal, hyresofferter samt intäkts-, kostnads och investeringskalkyler
  • Tillsammans med Biträdande förvaltaren veckovis följa upp hyresinbetalningar samt kvartalsvis tillsammans med Controller upprätta intäkts- och kostnadsprognoser
  • Delta i marknadsföringsarbetet av våra butiksområden med tillhörande utvecklingsarbete av gatumiljön
  • Delta i samarbetsforum så som fastighetsägargrupper samt CiS

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad civilingenjör, fastighetsekonom eller liknande alternativt har skaffat dig motsvarande erfarenhet på annat sätt. Du har ett par års erfarenhet av liknande roll inom fastighetsbranschen och med kommersiella lokaler samt erfarenhet från och kunskap om detaljhandeln. Vidare har du god förhandlingsvana, är kunnig inom avtalsskrivning samt hyresjuridik, van att hantera hyresgäster och har en god teknisk förståelse. Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom Property Management och Excel samt att du har tidigare erfarenhet av service- och kundfrågor med utvecklad förståelse för värdet i att ha nöjda kunder. Då vi har många internationella kunder är det viktigt att du hanterar såväl svenska som engelska flytande i tal och skrift.

 

Som person är du affärs- och förhandlingsorienterad, drivande, målmedveten, förtroendeingivande och affärsmässig. Du är kundengagerad och har en naturlig känsla för service, kunden och dess behov samt att hantera olika typer av människor. Vidare är du strukturerad, gillar ordning och reda samt har en god samarbetsförmåga. En representativ hållning och ett gott omdöme är också av vikt, liksom självklarheten i att verka utifrån Hufvudstadens värderingar. Vi ser gärna att du har ett genuint intresse för mode och butiker samt drivs av att skapa kort- och långsiktiga mervärden tillsammans med nöjda kunder.

 

Vi erbjuder

Du kommer att få arbeta i en inspirerande omgivning med kompetenta och engagerade kollegor. Tjänsten är på heltid med placering på vårt kontor beläget i NK-huset i Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande.

Hufvudstaden är ett av Sveriges mest specialiserade och koncentrerade fastighetsbolag med kontors- och butiksfastigheter i centrala Stockholm och Göteborg. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 391 000 kvm uthyrbar yta med ett marknadsvärde om cirka 47 mdkr. I beståndet ingår bland annat NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg. Bolaget grundades 1915 och börsnoterades 1938. Hufvudstaden är idag ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag och ett av landets starkaste varumärken inom fastighetsbranschen. Vi är långsiktiga fastighetsägare med stort fokus på service och kundrelationer samt hög kvalitet och hållbarhet i både förvaltning och utveckling av fastigheterna. I fastighetsverksamheten arbetar cirka 160 medarbetare. Bland koncernens varumärken finns Bibliotekstan, Cecil Coworking, Femman, Fredstan, Nordiska Kompaniet och Parkaden. Läs mer om företaget på www.hufvudstaden.se