Sofiane Demdoum, Fastighetstekniker

Som fastighetstekniker på Hufvudstaden är Sofiane Demdoums arbetsdagar fyllda av varierande arbetsuppgifter. Han började sin karriär hos Hufvudstaden 2022 i NK-fastigheten i Stockholm.

"Med snabbhet och engagemang hjälper jag och mina kollegor våra hyresgäster. Det gör skillnad."

Sofiane stöter dagligen på utmaningar som en naturlig del av arbetet i fastigheten, men det är också det som gör jobbet spännande.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Variationen i mina uppdrag men också samarbetet med kollegorna. De är bäst!

Vad är viktigt att tänka på inom rollen som fastighetstekniker?
– Man måste våga och vara beredd att testa sig fram när man ställs inför utmaningar. Att vara lyhörd och tillmötesgående ingår också i rollen.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
– Vi börjar vår dag med möte på morgonen och beroende på vad som är planerat eller vad som händer så tar vi oss an det. Det händer dagligen saker som vi inte kan planera för, exempelvis en hiss som fastnar och den kan vi behöva få loss manuellt.

Kan du berätta om en annorlunda upplevelse som fastighetstekniker?
– Det var när vi gjorde ett större underhåll av NK-klockan uppe på taket. Det är ett ikoniskt landmärke för Stockholm och en unik del av fastigheten.

Hur upplever du att ditt arbete gör skillnad för Hufvudstadens hyresgäster?
– Jag och mina kollegor möter och hjälper hyresgäster dagligen. Våra hyresgäster är viktiga för oss och som fastighetstekniker måste man kunna samarbeta och hitta lösningar för att våra hyresgäster ska vara nöjda. Vilket dem är :)

Vad är viktigt att tänka på om man jobbar som fastighetstekniker?
– Man måste våga och vara beredd att testa sig fram när man ställs inför utmaningar. Sen ska man förstås vara trevlig och tillmötesgående helt enkelt.