Simon, Fastighetstekniker

Simon Ahlkulla har jobbat som fastighetstekniker sedan 2012, ett jobb som är både fritt och rikt varierande.

Rollen är rolig, bred och jag får lära mig många saker

Efter att Simon gått ut El-linjen på gymnasiet år 2010 började han arbeta i butik. Våren 2012 blev han, utav en av Hufvudstadens anställda, tipsad om en ledig tjänst inom Hufvudstadens garageverksamhet Parkaden. Denna tjänst tillföll en annan sökande – men ett halvår senare blev han uppringd igen då det behövdes förstärkning på fastighetsskötarsidan. Han började som Fastighetsskötare i oktober 2012.

Idag jobbar Simon som Fastighetstekniker. Han tillhör affärsområde Stockholm och ansvarar för fastigheter på Norrmalmstorg och i Bibliotekstan. De är tre fastighetstekniker som ansvarar för detta förvaltningsområde, samtliga med egna hus tilldelade sig.

En dag på jobbet

En vanlig dag inleds med att Simon går igenom eventuella larm på tekniska installationer. Därefter ronderar han husen och ser till så att allt ser bra ut – till exempel att det inte finns något klotter eller trasiga rutor och att hissarna fungerar som de ska. Efter detta är det dags för gemensam fika med kollegorna på kontoret. Resten av dagen är varierande, allt från besiktning av hus till att träffa entreprenörer. Vissa av arbetsuppgifterna är inplanerade arbeten, såsom översyn av brandlarm, övriga är åtgärder på de felanmälningar som inkommit. Den tid som blir över ägnas åt förebyggande underhåll.

Ett flexibelt yrke

Som Fastighetstekniker är det svårt att planera jobbet, vilket Simon tycker är charmen med denna roll. Han vet aldrig vad som händer utan måste anpassa sig och lösa problem som uppstår - det kan vara allt ifrån ett toalettstopp till en dörr som krånglar eller en vattenskada.

"Det är svårt att planera arbetet - vilket är charmen med detta jobb."

Rollen är rolig, bred och han får göra och lära sig många saker. Det är ett fritt och praktiskt arbete där man träffar många kunder och trevliga människor, en kombination som passar Simon bra. Det som framför allt gör att Simon trivs på Hufvudstaden är dock alla trevliga medarbetare.