Redovisningsekonom

Är du redovisningsekonom och intresserad av att jobba för ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag? Då kan detta vara en tjänst för dig!

 

Vi söker en Redovisningsekonom till vår ekonomiavdelning med placering i Stockholm. Du kommer att ingå i ekonomiavdelningens redovisningsgrupp, rapportera till Ekonomichefen och ha ett nära samarbete med dina kollegor inom redovisningsavdelningen vilka hanterar bolagsredovisning, skatt, leverantörs-, hyres- och kundreskontra samt likviditet och finansiering. Du arbetar bolagsövergripande med alla våra tre affärsområden – Stockholm, Göteborg och NK.

 

Ansvarsområde

I rollen som Redovisningsekonom kommer du att få möjlighet att arbeta brett med stora delar av ekonomiprocessen.

 

Dina arbetsuppgifter består huvudsakligen av:

  • Hantera löpande redovisning samt skatter (mervärdes-, inkomst- samt fastighetsskatt) för moderbolaget samt ytterligare ett par dotterbolag inom koncernen
  • Månatliga- och kvartalsvisa avstämningar
  • Upprätta legala kvartals- och årsbokslut enligt gällande regelverk
  • Löpande hantera likvidtransaktioner
  • Delaktighet i framtagandet av koncernens års- och hållbarhetsredovisning
  • Upprättande av årsredovisningar (RFR2) för ett par dotterbolag inom koncernen
  • Vidareutveckla redovisnings- och rapporteringsprinciper
  • Arbeta med koncernövergripande utvecklingsprojekt
  • Bevaka och följa förändringar inom aktuella redovisningsregelverk

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk bakgrund som civilekonom med inriktning redovisning/ekonomi. Du har erfarenhet av redovisnings- och skattehantering, meriterande om du har erfarenhet av fastighetsbolag eller av revision inriktad mot fastigheter. Vidare har du goda datakunskaper, primärt inom Excel. Vi ser med fördel att du har ett intresse för systemrelaterade frågor och ser tidigare erfarenhet av en roll med utökat system- eller produktansvar som meriterande.  

 

Som person är du noggrann, analytisk och har hög kommunikativ färdighet. Du är strukturerad samt mån om att leverera i tid och med god kvalitet. Du bör vara prestigelös och trivas i att samarbeta med andra och se det som viktigt att kunna erbjuda en god servicenivå till organisationen och andra intressenter.

 

Vi erbjuder

Du kommer att arbeta i en inspirerande miljö tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare. Verksamheten erbjuder en spännande mix av retail och fastigheter. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse och med placering på vårt huvudkontor i NK-huset, Stockholm. 

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande.

Hufvudstaden är ett av Sveriges mest specialiserade och koncentrerade fastighetsbolag med kontors- och butiksfastigheter i centrala Stockholm och Göteborg. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 391 000 kvm uthyrbar yta med ett marknadsvärde om cirka 47 mdkr. I beståndet ingår bland annat NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg. Bolaget grundades 1915 och börsnoterades 1938. Hufvudstaden är idag ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag och ett av landets starkaste varumärken inom fastighetsbranschen. Vi är långsiktiga fastighetsägare med stort fokus på service och kundrelationer samt hög kvalitet och hållbarhet i både förvaltning och utveckling av fastigheterna. I fastighetsverksamheten arbetar cirka 160 medarbetare. Bland koncernens varumärken finns Bibliotekstan, Cecil Coworking, Femman, Fredstan, Nordiska Kompaniet och Parkaden. Läs mer om företaget på www.hufvudstaden.se