Ansvarig webb & digital kommunikation

Är du digital, analytisk och intresserad av att utveckla och underhålla webbplatser för ett fastighetsbolag med flera välkända varumärken, och med de mest centrala fastigheterna i Stockholm och Göteborg? Då kan detta vara en tjänst för dig!

 

Som Ansvarig webb & digital kommunikation ingår du i vårt marknadsteam på cirka fem personer, rapporterar till vår Marknadschef och är placerad i Stockholm.

 

Ansvarsområde

Som Ansvarig webb & digital kommunikation ansvarar du för utveckling och underhåll av Hufvudstadens externa webb-plats, flera av koncernens varumärkens webbplatser, vårt intranät samt är övergripande innehållsansvarig. Du spelar en viktig strategisk roll i analys och uppföljning av våra marknadsföringsinsatser och du tar initiativ till utveckling och förbättringar.

 

Dina arbetsuppgifter består bland annat av

Webbutveckling och Underhåll:

  • Ansvar för utveckling, uppdatering och underhåll av företagets webbplatser
  • Implementering av bästa praxis för att hålla webbplatserna relevanta och moderna

SEO och Webbplatsprestanda:

  • Optimering av SEO-strategier för att förbättra synlighet och rankning i sökmotorer
  • Analyser av webbplatsprestanda och användarbeteende för förbättringsmöjligheter

Innehållshantering och Konvertering:

  • Skapande, redigering och publicering av engagerande webbinnehåll
  • Bidra till en contentstrategi som driver konvertering samt är varumärkesbyggande

Användarupplevelse och Konverteringsoptimering:

  • Utveckling av strategier för att optimera användarupplevelsen och öka konverteringar

Kvalitetssäkring och Marknadsföringsoptimering:

  • Säkerställande av korrekt och aktuellt innehåll
  • Optimering av marknadsföringsåtgärder för varumärkeskvalitet enligt företagsprofil
  • Övergripande ansvarig för köpta performance kampanjer

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning eller motsvarande och cirka 3-5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du bör ha mycket god förståelse och erfarenhet av nödvändiga CMS och analysverktyg såsom Google Tag Manager, Google Analytics, Google Search Console osv. Kunskap om webbutveckling och erfarenhet av Epi-server och Hubspot är meriterande. Det är viktigt att du är van kravställare av digitala tjänster och har god teknisk förståelse och intresse för UX, samt förmåga att skapa högpresterande och konverterande webbsidor med en god användarupplevelse. Du bör också ha en stark förståelse för SEO-principer och erfarenhet av att genomföra framgångsrika SEO-strategier, både ur tekniskt och content-perspektiv. Erfarenhet av att agera som webbredaktör och hantera innehållshanteringssystem (CMS) är också viktigt.

Vi tror att du är en person som brinner för kommunikation och att skapa en användarvänlig webb samt ett intranät som alltid sätter användaren/kunden i fokus. Du bör ha förmåga att se helhet såväl som detaljer och vara resultat- och målinriktad, analytisk, noggrann, kreativ och effektiv. Utmärkta kommunikationsfärdigheter, god stilistisk förmåga och förmåga att samarbeta effektivt med andra avdelningar är också viktigt. Vi är en mindre marknadsavdelning som fungerar som en intern stabsfunktion och därför är det viktigt att du är en lagspelare som utan svårigheter kan ta dig an både stora och små uppgifter.

 

Vi erbjuder

Du kommer att få arbeta i en inspirerande omgivning med kompetenta och engagerade kollegor. Tjänsten är på heltid med start omgående och placering på vårt kontor beläget i NK-huset i Stockholm. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande.

Hufvudstaden är ett av Sveriges mest specialiserade och koncentrerade fastighetsbolag med kontors- och butiksfastigheter i centrala Stockholm och Göteborg. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 391 000 kvm uthyrbar yta med ett marknadsvärde om cirka 47 mdkr. I beståndet ingår bland annat NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg. Bolaget grundades 1915 och börsnoterades 1938. Hufvudstaden är idag ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag och ett av landets starkaste varumärken inom fastighetsbranschen. Vi är långsiktiga fastighetsägare med stort fokus på service och kundrelationer samt hög kvalitet och hållbarhet i både förvaltning och utveckling av fastigheterna. I fastighetsverksamheten arbetar cirka 160 medarbetare. Bland koncernens varumärken finns Bibliotekstan, Cecil Coworking, Femman, Fredstan, Nordiska Kompaniet och Parkaden. Läs mer om företaget på www.hufvudstaden.se