Projektledare till Fastighetsutveckling i Göteborg

Vill du vara med och utveckla lokaler och fastigheter mitt i centrala Göteborg – där kvalitet och långsiktighet är våra ledord? Jobbar du som projektledare inom bygg och fastigheter? Då kan detta vara en tjänst för dig.

Som projektledare har du ansvaret att utreda, planera, organisera och genomföra projekt i våra fastigheter och lokaler. Tillsammans med våra medarbetare i Göteborg är du tidigt involverad i uthyrningar, planerade utvecklingsprojekt och större drift- och underhållsprojekt, med fokus på lokalanpassningar av kommersiella lokaler och fastigheter.

 

Ansvarsområden

Du har det totala kostnadsansvaret för dina projekt, inklusive kalkylering, kostnadsstyrning, uppföljning och slutkostnadsprognoser. Du har en nyckelroll i Hufvudstadens Lokalanpassningsprocess och genomför projekten tillsammans med engagerade medarbetare. Samarbetet med andra avdelningar som förvaltning, marknad och drift är viktigt, och du kommer att ha nära kontakt med våra kunder under projekten.

Ditt arbete sträcker sig över hela processen från idé till färdigt projekt, med huvudfokus på genomförandefasen. I tjänsten ingår även att stödja och genomföra större planerade drift- och underhållsprojekt. För närvarande pågår både små och stora projekt i våra fastigheter, inklusive NK-huset, våra två fastigheter i Nordstan (Fyran och Femman) och ett stort utvecklingsprojekt för ett helt kvarter, Kv. Johanna.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

  • Upprättande av kalkyler och tidplaner i samband med uthyrningar och projekt
  • Upphandling av konsulter och byggentreprenörer
  • Planering och genomförande av hyresgästmöten
  • Projektledning, projekteringsledning samt byggledning
  • Ekonomisk kostnadsstyrning, uppföljning och rapportering
  • Erforderliga myndighetskontakter
  • Genomförande av miljö-, arbetsmiljö- och kvalitetsarbetet i våra projekt
  • Återbruksbedömningar inför planerade och kommande projekt
  • Att följa utvecklingen inom byggnadsteknik, arkitektur, installationer och produktion

 

Fastighetsutvecklingsgruppen består av cirka 20 personer, varav 6 är placerade i Göteborg och övriga i Stockholm. Du rapporterar till vår Projektchef i Göteborg.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning som civilingenjör, byggnadsingenjör eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet som projektledare inom bygg/fastighet. Vidare har du erfarenhet av ombyggnationer i kommersiella fastigheter och är van vid att hantera upphandlingar och avtal med konsulter och entreprenörer.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har starka ledaregenskaper och kan skapa engagemang och delaktighet för att nå gemensamma mål och resultat. Du är strukturerad, trygg och flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändring. Då du kommer att ha många kontakter och dialoger såväl internt som externt krävs en mycket god samarbetsförmåga. Du är också skicklig på att lösa problem, prioritera och fatta beslut. Självklart delar du vårt genuina intresse för högkvalitativa fastigheter och nöjda kunder och du drivs av våra kärnvärden: kvalitet, ärlighet, lyhördhet och engagemang.

 

Vi erbjuder

Tjänsten som projektledare på Hufvudstaden innebär en stor möjlighet till påverkan i en verksamhet med kompetenta och motiverade medarbetare. Du verkar i en positiv arbetsmiljö som präglas av prestigelöshet, samarbete och lyhördhet.  Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt nyligen uppdaterade kontor beläget i NK-huset i Göteborg. Då alla våra fastigheter och projekt finns inom gångavstånd är längre arbetsresor inte nödvändiga.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Hufvudstaden är ett av Sveriges mest specialiserade och koncentrerade fastighetsbolag med kontors- och butiksfastigheter i centrala Stockholm och Göteborg. I beståndet ingår bland annat NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg, två fastigheter i Nordstan i Göteborg samt profilfastigheten Norrmalmstorg 1 i Stockholm. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 387 000 kvm uthyrbar yta, varav drygt 105 500 kvm i Göteborg, med ett marknadsvärde på cirka 50 mdkr. Bolaget grundades 1915 och börsnoterades 1938. Koncernen har drygt 150 anställda, varav drygt 25 medarbetare är placerade i Göteborg. Inom koncernen finns, förutom Hufvudstaden, varumärken som Nordiska Kompaniet, Bibliotekstan, Cecil Coworking, Femman, Fredstan, Birger Jarlspassagen och Parkaden. Utöver detta äger vi NK Retail med cirka 400 anställda som bedriver delar av detaljhandelsverksamheten i NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg. Läs mer om företaget på www.hufvudstaden.se.