Projektledare Fastighetsutveckling

Vill du vara med och utveckla lokaler och fastigheter mitt i centrala Stockholm – där kvalitet och långsiktighet är våra ledord? Jobbar du som Projektledare inom bygg och fastigheter? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Vi på Fastighetsutveckling servar förvaltning och hyresgäster med projektledning av projekt av olika storlek och komplexitet. Vi ligger alltid nära våra hyresgäster och samarbetar framgångsrikt med alla delar av bolaget. Nu söker vi en ny projektledare till vår grupp i Stockholm.

Ansvarsområden

Som projektledare hos oss kommer du ansvara för dina projekt från kalkyl till avslut och överlämning till hyresgäst. Du har mandat över tid, ekonomi, kvalité och hållbarhet i dina projekt. Huvuddelen av projekten är lokalanpassningar, men de varieras med underhållsprojekt samt om- och tillbyggnader och det finns även utrymme för att driva interna utvecklingsprojekt. Gemensamt för samtliga projekt är att vi gör dem med hyresgästen i fokus och vi hjälps alltid åt och ställer upp för varandra.

Ett axplock av arbetsuppgifterna:

 • Stötta uthyrning och förvaltning
 • Upprätta kalkyler, tidplaner och beskrivningar vid ombyggnationer
 • Upphandla konsulter och entreprenörer
 • Projektering och byggledning
 • Leda hyresgäster genom lokalanpassningsprocessen
 • Ekonomisk uppföljning och rapportering
 • Följa utvecklingen inom byggnadsteknik, arkitektur, installationer och produktion
 • Initiera produktutveckling
 • Myndighetskontakter
 • Säkerställa miljö, arbetsmiljö och kvalitet i projekten
 • Utveckla och förbättra hållbarhetsarbetet i projekten
 • Samarbeta med bolagets övriga avdelningar och affärsområden

Fastighetsutvecklingsgruppen består av 20 personer, varav tre arbetar heltid med hållbarhet och sex är placerade i Göteborg. Du kommer att vara placerad i Stockholm och rapportera till vår Projektchef i Stockholm. Vi sitter centralt i fina lokaler i NK-huset och alla dina projekt kommer att finnas inom gångavstånd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har arbetat minst 5 år i projekt inom bygg/fastighet. Du är utbildad byggnads-/civilingenjör alternativt har skaffat dig motsvarande kompetens på annat sätt. Vidare har du erfarenhet från kommersiellt byggande och underhåll samt är van att handla upp konsulter och entreprenörer.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du är en lagspelare med ett naturligt driv som genom att skapa engagemang och delaktighet leder projekten för att nå gemensamma mål. Du är trygg i din roll, lyhörd och ser möjligheter i förändring. I och med de stora kontaktytorna internt och externt med olika kunder, samarbetspartners och övriga intressenter så krävs samverkan och god social förmåga. Vidare har du ett intresse av att lösa problem samt prioritera och fatta beslut och du förhandlar med framgång.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten är på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Hufvudstaden är ett av Sveriges mest specialiserade och koncentrerade fastighetsbolag med kontors- och butiksfastigheter i centrala Stockholm och Göteborg. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 387 000 kvm uthyrbar yta med ett marknadsvärde om cirka 50 mdkr. I beståndet ingår bland annat NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg. Bolaget grundades 1915 och börsnoterades 1938. Hufvudstaden är idag ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag och ett av landets starkaste varumärken inom fastighetsbranschen. Vi är långsiktiga fastighetsägare med stort fokus på service och kundrelationer samt hög kvalitet och hållbarhet i både förvaltning och utveckling av fastigheterna. I fastighetsverksamheten arbetar cirka 150 medarbetare. Bland koncernens varumärken finns Bibliotekstan, Cecil Coworking, Femman, Fredstan, Nordiska Kompaniet och Parkaden. Läs mer om företaget på www.hufvudstaden.se