Ekonomiassistent

Är du ekonom och intresserad av att jobba med kända varumärken inom fastighetsbranschen? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Vi söker en ekonomiassistent till vår ekonomiavdelning med placering i Stockholm. Du kommer att tillhöra Redovisningsgruppen, idag bestående av sex medarbetare, och rapportera till Redovisningschefen. Redovisningsgruppen i sig ingår i avdelningen Ekonomi & Finans, bestående av drygt 15 medarbetare. Du arbetar bolagsövergripande med alla våra tre affärsområden – Stockholm, Göteborg och NK.

 

Ansvarsområde

I denna tjänst får du ta klivet in i en ekonomiroll på en ekonomiavdelning som ger dig en möjlighet att både utvecklas och ta ansvar. Som ekonomiassistent arbetar du med fakturahantering gentemot leverantörer, i ett nära samarbete med ytterligare en kollega, i en positiv och välkomnande miljö där du ges möjligheten att sätta dig in i varierande arbetsuppgifter.

 

Dina arbetsuppgifter består huvudsakligen av:

  • Hantering av leverantörsreskontra och leverantörsfakturor
  • Avstämningar
  • Kontokortsredovisning
  • Påminnelser och kravhantering
  • Administration av betalningar och uppläggning av leverantörer
  • Att vara kontaktperson gentemot organisationen och leverantörer

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är gymnasieekonom med minst 3 års praktisk erfarenhet av likvärdigt arbete.

Arbetet sker i ERP-systemet Visma Control med Basware P2P som försystem av fakturahantering. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från något av dessa system. Vi ser gärna att du har ett intresse för systemrelaterade frågor och vi ser tidigare erfarenhet av en roll med utökat systemansvar som meriterande.

 

Du är strukturerad och noggrann samt mån om att leverera i tid och med god kvalitet. Du är prestigelös, trivs med att samarbeta med andra och ser det som viktigt att kunna erbjuda en god servicenivå till organisationen och externa leverantörer. I rollen ingår breda kontaktytor såväl internt som externt, varav god kommunikativ förmåga är en förutsättning.

 

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde omgående. Våra medarbetare är vår tillgång, varför vi satsar på personalen i form av möjligheter till utbildning, friskvård mm. Du kommer att arbeta i en inspirerande miljö tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare. Verksamheten erbjuder en spännande mix av retail och fastigheter. Du sitter i lokaler på vårt huvudkontor i NK-huset, Stockholm. 

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande. Vid frågor kontakta Kristoffer Hilton, Redovisningschef, på kristoffer.hilton@hufvudstaden.se alternativt 08-762 90 16.

Hufvudstaden är ett av Sveriges mest specialiserade och koncentrerade fastighetsbolag med kontors- och butiksfastigheter i centrala Stockholm och Göteborg. I beståndet ingår bland annat NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg samt profilfastigheten Norrmalmstorg 1 i Stockholm. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 387 000 kvm uthyrbar yta med ett marknadsvärde på cirka 49 mdkr. Bolaget grundades 1915 och börsnoterades 1938. Koncernen har drygt 150 anställda. Inom koncernen finns, förutom Hufvudstaden, varumärken som Nordiska Kompaniet, Bibliotekstan, Cecil Coworking, Femman, Fredstan, Birger Jarlspassagen och Parkaden. Utöver detta äger vi NK Retail med cirka 400 anställda som bedriver delar av detaljhandelsverksamheten i NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg. Läs mer om företaget på www.hufvudstaden.se.