Ekonomiassistent

Vi söker en ekonomiassistent till vår ekonomiavdelning med placering i Stockholm. Du kommer att ingå i ekonomiavdelningens redovisningsgrupp, rapportera till Redovisningschefen och ha ett nära samarbete med dina kollegor inom redovisning, leverantörsreskontra och kundreskontra. Du arbetar bolagsövergripande med alla våra tre affärsområden – Stockholm, Göteborg och NK.  

 

Ansvarsområde

I rollen som ekonomiassistent kommer du att få möjlighet att arbeta brett med stora delar av ekonomiprocessen, inledningsvis främst med leverantörsreskontran. 

Dina arbetsuppgifter består huvudsakligen av:

  • Leverantörsreskontra
  • Kundfakturering och kundreskontra
  • Löpande bokföring
  • Banktransaktioner
  • Avstämningar 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är gymnasieekonom med minst 5 års praktisk erfarenhet av likvärdigt arbete. Vi arbetar med Visma Control som ekonomisystem och med Unit4 Property Management och Basware P2P som försystem – meriterande om du har tidigare erfarenhet från något av dessa system. Vi ser gärna att du har ett intresse för systemrelaterade frågor och ser tidigare erfarenhet av en roll med utökat systemansvar som meriterande.

Du är strukturerad och noggrann samt mån om att leverera i tid och med god kvalitet. Du är prestigelös och trivs med att samarbeta med andra och ser det som viktigt att kunna erbjuda en god servicenivå till organisationen, leverantörer och kunder.

 

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde omgående. Våra medarbetare är vår tillgång, varför vi satsar på personalen i form av möjligheter till utbildning, friskvård mm. Du kommer att arbeta i en inspirerande miljö tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare. Verksamheten erbjuder en spännande mix av retail och fastigheter. Du sitter i helt nyrenoverade lokaler på vårt huvudkontor i NK-huset, Stockholm.  

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande. 

Ansökan

Hufvudstaden är ett av Sveriges mest specialiserade och koncentrerade fastighetsbolag med kontors- och butiksfastigheter i centrala Stockholm och Göteborg. I beståndet ingår bland annat NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg samt profilfastigheten Norrmalmstorg 1 i Stockholm. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 385 000 kvm uthyrbar yta med ett marknadsvärde om drygt 45 mdkr. Bolaget grundades 1915 och börsnoterades 1938. Koncernen har cirka 130 anställda. Inom koncernen finns, förutom Hufvudstaden, varumärken som Nordiska Kompaniet, Bibliotekstan, Femman, Fredstan, Birger Jarlspassagen och Parkaden med flera. Läs mer om företaget på www.hufvudstaden.se.