Controller

Är du intresserad av att stödja och analysera affärsverksamheten i ett fastighetsbolag med flera välkända varumärken, och med de mest centrala fastigheterna i Stockholm och Göteborg? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Controller   

Som Controller kommer du tillhöra Controllergruppen och rapportera till Koncerncontrollern. Controllergruppen är en del av avdelningen Ekonomi och Finans, bestående av drygt 15 personer.

 

Ansvarsområden

Du kommer att arbeta tillsammans med dina kollegor i Controllergruppen, ha ett nära samarbete med hela organisationen och själv vara ansvarig Controller för ett av Hufvudstadens tre affärsområden. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

 

  • Att vara ett aktivt stöd till resultatansvariga vid ekonomisk rapportering och verksamhetsuppföljning
  • Budget- och bokslutsarbete
  • Stöd till projektledare vid analys av underhålls- och utvecklingsprojekt
  • Att delta i framtagande av årsredovisning, delårsrapport och månadsrapport
  • Framtagande och uppföljning av styrparametrar för verksamhetsuppföljning
  • Energiuppföljning och prognos
  • Omförhandlings- och vakansstatistik
  • Kund-, marknads-, omvärlds- och konkurrentanalyser

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilekonom, fastighetsekonom eller motsvarande med minst 3 års arbetserfarenhet från controlling, redovisning/revision alternativt liknande fastighetsnära roller. Du har erfarenhet av, eller ett stort intresse för, att arbeta med verksamhetsstyrning och du är intresserad av fastighetsbranschen. Du har goda kunskaper i Excel och är van användare av olika ekonomi- och affärssystem.

                                             

Som person är du ansvarsfull, kan självständigt driva arbetet framåt och levererar mot uppsatta mål. Du är analytisk och gillar att hitta utvecklingspotentialer och att förverkliga dessa i verksamheten. Du har lätt för att identifiera samband och dra slutsatser. Då du kommer att ha mycket kontakter internt är det viktigt att du är en utåtriktad person som tycker om, och är duktig på, att förmedla ditt budskap både skriftligt och muntligt. Vidare är du kvalitetsmedveten, noggrann och systematisk samt gillar ordning och reda. Ett ärligt sätt och ett gott omdöme är lika självklart som att verka utifrån Hufvudstadens värderingar.

 

Vi erbjuder

Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång, varför vi satsar mycket på arbetsmiljö, utbildning, friskvård med mera. Du kommer att få arbeta i en inspirerande omgivning med kompetenta och engagerade kollegor. Tjänsten är på heltid med placering på vårt kontor beläget i NK-huset i Stockholm. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Hufvudstaden är ett av Sveriges mest specialiserade och koncentrerade fastighetsbolag med kontors- och butiksfastigheter i centrala Stockholm och Göteborg. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 387 000 kvm uthyrbar yta med ett marknadsvärde om cirka 50 mdkr. I beståndet ingår bland annat NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg. Bolaget grundades 1915 och börsnoterades 1938. Hufvudstaden är idag ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag och ett av landets starkaste varumärken inom fastighetsbranschen. Vi är långsiktiga fastighetsägare med stort fokus på service och kundrelationer samt hög kvalitet och hållbarhet i både förvaltning och utveckling av fastigheterna. I fastighetsverksamheten arbetar cirka 150 medarbetare. Bland koncernens varumärken finns Bibliotekstan, Cecil Coworking, Femman, Fredstan, Nordiska Kompaniet och Parkaden. Läs mer om företaget på hufvudstaden.se.