Information gällande Coronaviruset

Vi befinner oss just nu i en samhällskris där det offentliga samhället sätts under hård belastning liksom en stor del av det svenska näringslivet.

Coronavirusets spridning och de effekter det fått på samhället är dramatiska. Många svenskar följer uppmaningen att arbeta hemifrån och undviker fysiska möten i allt högre utsträckning. För besöksnäringen, restaurangbranschen och en stor del av den fysiska handeln har det fått förödande konsekvenser när kunderna stannar hemma och överlag drar ner på sin konsumtion.

Hufvudstaden har för tillfället många hyresgäster, främst inom restaurang och handel, som på grund av ett stort kundtapp fått ekonomiska problem. Vi lägger nu ett stort fokus på att tillsammans med hyresgästerna diskutera möjliga lösningar för hur vi ska kunna ta oss igenom den här tuffa perioden.

Som fastighetsägare kan vi erbjuda viss hjälp och från statens håll har flera åtgärdspaket presenterats, men som privatpersoner kan vi också bidra. Vi vill uppmana dig som har möjlighet att handla take away från din favoritrestaurang, gå förbi ditt lokala bageri och köpa med fikabröd eller skicka blommor till en äldre släkting eller vän som sitter i karantän. De flesta butiker och restauranger har fortfarande öppet och de behöver dig som kund mer än någonsin. Kan eller vill du inte göra ett fysiskt besök så har många lanserat nya kreativa lösningar med hemleveranser – använd dem! För vi vill ju alla att den livfulla staden med dess varuhus, butiker och restauranger ska finnas där när krisen är över.

Nu behövs ökat samarbete på alla nivåer i samhället och en stor lyhördhet för myndigheternas rekommendationer.

Är du hyresgäst hos Hufvudstaden är du som alltid välkommen att kontakta oss.

Vi får många frågor om Coronaviruset från våra hyresgäster. Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren: Frågor och svar kring Coronaviruset.