Kockarna som förändrade mat-sverige

Kockarna Leif Mannerström och Crister Svantesson introducerade det franska köket till mat-sverige när de öppnade restaurang Johanna. Nu pågår en förvandlingen av Kvarteret Johanna i Fredstan som kommer att utveckla livet i, på och mellan husen.

För 50 år sedan skrev Leif Mannerström och Crister Svantesson kulinarisk historia när de introducerade det första franska köket till Sverige genom sin restaurang Johanna. Nu utvecklar vi Kvarteret Johanna för att göteborgarna ska få ännu en chans till kulinariska upplevelser på samma plats.

Mer från Kunskap & inspiration

Nya fönster i Orgelpipan

Nyligen installerades det nya fönster i fastigheten Orgelpipan7 på Klarabergsgatan 60 i Stockholm. Nima Moradian är projektledare på Hufvudstaden o...

Bästa möjliga läge

I hjärtat av city, med förstklassig arkitektur och en genomtänkt helhet. Det är några av de saker som lockar Censor till Kvarteret Johanna i...

Med långsiktighet i fokus

Fastigheten på Norrmalmstorg 1, även känt som Citypalatset, är inte bara ett landmärke i centrala Stockholm – det är också ett tidigt exempel på...