Kockarna som förändrade mat-sverige

Kockarna Leif Mannerström och Crister Svantesson introducerade det franska köket till mat-sverige när de öppnade restaurang Johanna. Nu pågår en förvandlingen av Kvarteret Johanna i Fredstan som kommer att utveckla livet i, på och mellan husen.

För 50 år sedan skrev Leif Mannerström och Crister Svantesson kulinarisk historia när de introducerade det första franska köket till Sverige genom sin restaurang Johanna. Nu utvecklar vi Kvarteret Johanna för att göteborgarna ska få ännu en chans till kulinariska upplevelser på samma plats.

Mer från Kunskap & inspiration

Så blir utsikten

Nu kan vi tjuvkika på utsikten från takterrassen på Kvarteret Johanna. Härifrån ser man ut över takåsarna och Göteborgs fantastiska landmärken.

Takterrass och natursten när Kvarteret Johanna får nytt liv

Förvandlingen av Kvarteret Johanna i Fredstan kommer att utveckla livet i, på och mellan husen. — Drömmen vore att restaurang Johanna återuppstår p...

Vyn från Kvarteret Johanna

Kvarteret Johanna växer upp över takåsarna i vår fina innerstad.