Kockarna som förändrade mat-sverige

Kockarna Leif Mannerström och Crister Svantesson introducerade det franska köket till mat-sverige när de öppnade restaurang Johanna. Nu pågår en förvandlingen av Kvarteret Johanna i Fredstan som kommer att utveckla livet i, på och mellan husen.

För 50 år sedan skrev Leif Mannerström och Crister Svantesson kulinarisk historia när de introducerade det första franska köket till Sverige genom sin restaurang Johanna. Nu utvecklar vi Kvarteret Johanna för att göteborgarna ska få ännu en chans till kulinariska upplevelser på samma plats.

Mer från Kunskap & inspiration

Framtidens arbetsplats mitt i Göteborg

På Göteborgs mest centrala och attraktiva läge hittar du Kvarteret Johanna. Kvarteret Johanna erbjuder moderna kontor med fullservice, som exempelv...

Ett tak för den biologiska mångfalden

Genom att anlägga solceller och äng på ett tak i Stockholms city skapas en innerstadsmiljö som genererar elektricitet och värnar om våra humlor, bi...

På taket till Järnplåten produceras ny energi

Solceller på ett platt plåttak på Stockholms mest centrala plats bidrar med ny energi i en tid då det behövs som mest. För även om solceller inte k...