Hållbarhetscontroller

Är du intresserad av att stödja och analysera affärsverksamheten med ett hållbarhetsfokus i ett fastighetsbolag med flera välkända varumärken, och med de mest centrala fastigheterna i Stockholm och Göteborg? Då kan detta vara en tjänst för dig!

 

Som Hållbarhetscontroller tillhör du Hållbarhetsgruppen och du rapporterar till Hållbarhetschefen. Hållbarhetsgruppen är en del av Fastighetsutveckling, bestående av cirka 20 personer. Placering är i Stockholm men du kommer att arbeta både med Stockholm och Göteborg.

 

Ansvarsområden

Hållbarhetscontrollern arbetar nära främst kollegorna i Hållbarhetsgruppen och ekonomiavdelningen men har även ett nära samarbete med hela organisationen. Rollens huvudsyfte är att operativt arbeta med hållbarhetsrapportering och tolkning mot olika ramverk så som GRI, TCFD, SBTi, GRESB, Taxonomi och CSRD samt rapportering i enlighet med vårt ramverk för hållbar finansiering.

 

Du fungerar som en internkonsult inom hållbarhet och agerar stödjande mot verksamheten vid mätning av utfall och insamlandet av data inom olika hållbarhetsrelaterade frågor. Du deltar aktivt genom att driva och utveckla arbetet med hållbarhetsredovisningar och undersökningar och du sammanställer hållbarhetsdata inför dessa.

 

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

 

  • Samla in, sammanställa och analysera hållbarhetsdata inklusive klimatberäkningar
  • Mata in och samla i verifikat till undersökningar likt GRESB
  • Ta fram underlag och sammanställa data inför hållbarhetsredovisningen
  • Internkontroll och interrevision
  • Hålla dig uppdaterad kring regelverk och implementera dessa så som Taxonomi och CSRD

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi och hållbarhet, till exempel Civilingenjör eller Ekonom med hållbarhetsinriktning alternativt en utbildning inom miljö och hållbarhet. Du har några års relevant arbetslivserfarenhet och gärna erfarenhet av eller intresse för fastighetsbranschen. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med ramverk så som GRI, TCFD, SBTi, GRESB, Taxonomin, hållbarhetsrapportering och styrning. Du har mycket god IT-kunskap, goda kunskaper i Excel och ett intresse för system.

 

Som person är du ansvarsfull och kan självständigt driva arbetet framåt och levererar mot uppsatta mål. Du är analytisk och strukturerad och gillar att hitta utvecklingspotentialer och att förverkliga dessa i verksamheten. Vidare är du öppen, prestigelös och flexibel och ser möjligheter i förändring. Då rollen innefattar breda kontaktytor såväl internt som externt är det av vikt att du har en god samarbetsförmåga samt en helhetssyn och kundförståelse. Du är pedagogisk och uttrycker dig väl i tal och skrift och du drivs av våra kärnvärden kvalitet, ärlighet, lyhördhet och engagemang.

 

Vi erbjuder

Du kommer att få arbeta i en inspirerande omgivning med kompetenta och engagerade kollegor. Tjänsten är på heltid med placering på vårt kontor beläget i NK-huset i Stockholm. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Hufvudstaden är ett av Sveriges mest specialiserade och koncentrerade fastighetsbolag med kontors- och butiksfastigheter i centrala Stockholm och Göteborg. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 387 000 kvm uthyrbar yta med ett marknadsvärde om cirka 50 mdkr. I beståndet ingår bland annat NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg. Bolaget grundades 1915 och börsnoterades 1938. Hufvudstaden är idag ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag och ett av landets starkaste varumärken inom fastighetsbranschen. Vi är långsiktiga fastighetsägare med stort fokus på service och kundrelationer samt hög kvalitet och hållbarhet i både förvaltning och utveckling av fastigheterna. I fastighetsverksamheten arbetar cirka 150 medarbetare. Bland koncernens varumärken finns Bibliotekstan, Cecil Coworking, Femman, Fredstan, Nordiska Kompaniet och Parkaden. Läs mer om företaget på www.hufvudstaden.se