Teknisk förvaltare

Är du intresserad av teknisk förvaltning och installationsteknik? Vill du jobba med fastighetsdriften på ett fastighetsbolag med flera välkända varumärken och med de mest centrala fastigheterna i Stockholm? Då kan detta vara en tjänst för dig!

 

Som Teknisk förvaltare kommer du att ingå i en driftgrupp bestående av cirka 15 personer och rapportera till Driftchefen för Affärsområde Stockholm.  Avdelningen hanterar drift och underhåll i våra fastigheter inom affärsområdet på bland annat Kungsgatan, Norrmalmstorg, Drottninggatan och Norrlandsgatan.

 

Ansvarsområden

Som Teknisk förvaltare ansvarar du, tillsammans med övriga Tekniska förvaltare och Fastighetstekniker, för våra fastigheter vad gäller bland annat tekniska installationer, inomhusklimat och energianvändning. Arbetet sker till stor del i datoriserad miljö där digital utveckling är prioriterad.

Din roll innefattar bland annat:

 • Nära samarbete med och arbetsledning av våra fastighetstekniker inom förvaltningsområdet
 • Nära samarbete med våra projektledare i lokalanpassningar och större projekt
 • Planering, upphandling och genomförande av underhållsprojekt
 • Långsiktiga underhållsplaner, husstandarder och fastighetsstrategier
 • Att skapa, schemalägga och följa upp rutiner av fastigheternas underhåll
 • Larm- och kameraövervakning
 • Service- och entreprenörsavtal
 • Energiuppföljning, energioptimering och energieffektivisering
 • Att säkerställa myndighetskrav, revisioner och egenkontroller
 • Kvalitetssäkring av felanmälningar med fastighetstekniker och förvaltning
 • Att delta i budget- och prognosarbete

 

 Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom eller erfarenhet av fastighetsautomation, VVS, passage, brand, sprinkler och el. Du har erfarenhet av inköp och avtalsupphandling samt kunskap om ekonomisk rapportering/uppföljning. Du har också erfarenhet av och ett stort intresse för teknisk förvaltning, installationsteknik, fastighetsdrift och arbetsledning samt en förmåga att se helhet och samband mellan de tekniska installationerna i fastigheterna.

 

Som person är du kvalitetsmedveten, noggrann och systematisk samt gillar ordning och reda. Du är social med en god samarbetsförmåga, helhetssyn och kundförståelse. Våra hyresgäster är viktiga för oss varför hög servicekänsla och ett intresse för att vilja hjälpa andra och leverera goda lösningar är en självklarhet. Du är förtroendeingivande samt öppen och prestigelös. Du är också drivande, självgående, engagerad, mål- och kostnadsmedveten samt trivs i en arbetsmiljö med högt tempo och varierande arbetsuppgifter.

 

Vi erbjuder

Du kommer att få arbeta i en inspirerande omgivning med kompetenta och engagerade kollegor. Tjänsten är på heltid med placering på vårt kontor beläget i NK-huset i Stockholm. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Hufvudstaden är ett av Sveriges mest specialiserade och koncentrerade fastighetsbolag med kontors- och butiksfastigheter i centrala Stockholm och Göteborg. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 391 000 kvm uthyrbar yta med ett marknadsvärde om cirka 48 mdkr. I beståndet ingår bland annat NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg. Bolaget grundades 1915 och börsnoterades 1938. Hufvudstaden är idag ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag och ett av landets starkaste varumärken inom fastighetsbranschen. Vi är långsiktiga fastighetsägare med stort fokus på service och kundrelationer samt hög kvalitet och hållbarhet i både förvaltning och utveckling av fastigheterna. I fastighetsverksamheten arbetar cirka 150 medarbetare. Bland koncernens varumärken finns Bibliotekstan, Cecil Coworking, Femman, Fredstan, Nordiska Kompaniet och Parkaden. Läs mer om företaget på www.hufvudstaden.se