Hufvudstaden välkomnar EY till Kvarteret Johanna

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY har valt Kvarteret Johanna för sitt nya kontor i Göteborg. Lokalerna uppgår till cirka 2 300 kvm och inflyttning är planerad till hösten 2026.

Intresset är stort för både kontors- och butikslokaler i det totalt 32 000 kvadratmeter snart färdigställda Kvarteret Johanna med inflyttning under 2026. Potentiella hyresgäster ges möjligheten att på plats få en känsla för de framtida kontoren och nu har kontrakt tecknats med företaget EY.

EY är ett globalt rådgivnings- och revisionsföretag med över 700 kontor i 150 länder. I Sverige bedriver de sin verksamhet på 43 orter där Göteborg är en av de största med cirka 320 anställda. EY planerar att flytta in i Kvarteret Johanna under hösten 2026.

”Vi ser fram emot flytten till Kvarteret Johanna och lokalerna som uppfyller våra höga krav på en modern och hållbar arbetsplats för medarbetarna. Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för befintliga och framtida medarbetare. Förutom det fantastiska läget kommer det nya kontoret vara en flexibel arbetsplats som gör det möjligt för oss att ligga i framkant, säger Linda Sallander, kontorschef och partner på EY.

EY:s nya kontor ligger på femte våningen och uppgår till cirka 2 300 kvm. Här erbjuds företagets medarbetare modernt utformade lokaler i en historisk miljö i bästa läge, bara ett stenkast från kommunikationer.

”Det känns mycket bra att kunna välkomna EY till nya lokaler i det om- och tillbyggda Kvarteret Johanna. Här får de tillgång till både citykärnans och kvarterets stora utbud med bland annat takträdgård, gym och restauranger”, säger Fredrik Ottosson, chef Affärsområde Göteborg.

 

Göteborg den 3 juli 2024
HUFVUDSTADEN AB (publ)

Vid frågor vänligen kontakta:

Anna Gustafsson, tf pressansvarig Hufvudstaden, 070-710 74 12, anna.gustafsson@hufvudstaden.se

 Fakta om Kvarteret Johanna

Kvarteret Johanna utgör ett av Göteborgs mest centrala kvarter, beläget invid de historiska kanalerna, ett stenkast från Brunnsparken och Centralstationen. Utvecklingen av kvarteret är ett av de största projekten som genomförs i Göteborgs innerstad och det kommer att bli ett viktigt tillskott till hela Fredstans utveckling. Om- och nybyggnationen utgör totalt ca 32 000 kvm lokaler avsett för bland annat kontor, butiker och restauranger, och beräknas stå klart för inflyttning under 2026. Kvarteret behåller sitt uttryck med många olika fasader mot gatorna men invändigt blir alla fastigheter sammanbyggda. Det skapar en stor flexibilitet som gör det möjligt att anpassa kontorens storlek efter kundernas behov. Här kan företag erbjudas eget kontor i storleksordningen från 150 kvm till 4 300 kvm på samma plan.

Hufvudstaden har valt att ge kvarteret namnet Johanna som en hyllning till två Göteborgsinstitutioner - statyn ”Johanna i Brunnsparken” och den legendariska restaurangen Johanna som låg i den tidigare byggnaden på “Brända tomten”. Kvarteret ligger i området Fredstan mitt i centrala Göteborg.

Kvarteret kommer att innehålla tre servicekoncept som kommer att tillföra ett stort värde för de kontorshyresgäster som flyttar in. Stureplansgruppen kommer öppna en takrestaurang på Södra Hamngatan och Nordic Wellness öppnar ett gym i gatuplan på Drottninggatan. Hufvudstadens egna coworkingkoncept Cecil kommer också att flytta in i kvarteret. Cecil kommer att erbjuda egna kontor och skrivbord i delade ytor samt en stor gemensam konferensavdelning. Här blir det möjligt för både medlemmar och övriga gäster att boka mötesrum och konferenser.

HUF pressmeddelande EY Kv Johanna 240703