Hufvudstaden lanserar nytt ramverk för grön finansiering

Hufvudstaden har tagit fram ett nytt ramverk för grön finansiering som bättre speglar bolagets övergripande hållbarhetsstrategi. Det nya ramverket ersätter ramverket för gröna obligationer från år 2021.

Det nya ramverket har utformats för att möjliggöra ett bredare spektrum av gröna finansieringsmöjligheter och skapar förutsättningar för att emittera gröna obligationer och företagscertifikat samt uppta gröna banklån.

”Med det uppdaterade gröna ramverket vill vi erbjuda investerare och banker en möjlighet att delta i den gröna omställningen via våra gröna investeringar. Finanssektorn har en viktig roll att fylla när fastighetsbranschen ska bidra till att nå Sveriges klimatmål”, säger Åsa Roslund, CFO, Hufvudstaden.

Med höjda krav för både nya och befintliga byggnader syftar ramverket till att finansiera gröna och energieffektiva fastigheter samt investeringar inom klimatomställning och hållbarhet.

”För att nå våra högt uppsatta hållbarhetsmål med klimatneutral förvaltning och minskade klimatpåverkande utsläpp behövs ett nytt ramverk som i högre utsträckning kan stötta vårt fortsatta hållbarhetsarbete”, säger Karl-Johan Wall, Hållbarhetschef, Hufvudstaden.

Ramverket är utformat i linje med de senaste principerna för gröna lån och obligationer samt har tagit hänsyn till delar av EU Taxonomins tekniska granskningskriterier för förebyggande av klimatförändringar.  S&P Global Ratings har genomfört en oberoende granskning och utfärdat en second opinion med betyget ”Medium Green”.

Ramverket, som tagits fram i samråd med Svenska Handelsbanken, och second opinion finns tillgängligt på Hufvudstadens hemsida, Hufvudstaden | Grön finansiering.

Stockholm den 27 september 2024
HUFVUDSTADEN AB (publ)

Frågor besvaras av:
Åsa Roslund, CFO, och Karl-Johan Wall, Hållbarhetschef, telefon 08-762 90 00.

 

Pressmeddelande Ramverk för grön finansiering Hufvudstaden