H&M öppnar pop-up i Bibliotekstan

Det svenska varumärket H&M öppnar en pop-up i Hufvudstadens lokaler i Bibliotekstan. Varumärket tar över stora delar av Birger Jarlspassagen under en begränsad tid för lansering av sin nya höstkollektion.

H&M gör en rad förändringar och nya strategier införs för att positionera och särskilja H&M från dess konkurrenter. För att uppmärksamma detta sker under september olika aktiveringar och man öppnar pop-up:er på utvalda platser i världen. I Stockholm har man valt anrika Birger Jarlspassagen i Hufvudstadens kvarter mitt i shoppingdistriktet Bibliotekstan. Startskottet för lanseringen sker den 12 september och officiell öppning av pop-up i Birger Jarlspassagen sker den 16 september 2024.

Hufvudstadens nuvarande hyresgäst, krögarduon Adam & Albin, upplåter lokalerna till H&M medan de har stängt för renovering och utveckling av sitt nuvarande restaurangkoncept Misshumasshu.

Birger Jarlspassagen är Stockholms minsta och äldsta galleria som sträcker sig i Hufvudstadens lokaler i kvarteret Rännilen med ingångar från Smålandsgatan 10 och Birger Jarlsgatan 9. Passagen invigdes 1897 och är ritad av arkitekterna Ludvig Petersen och Ture Stenberg. Fastigheten har varit i Hufvudstadens ägo sedan 1963.

Stockholm den 30 augusti 2024
HUFVUDSTADEN AB (publ)

Frågor hanteras av:

Emanuel Westin, chef affärsutveckling butik eller av Josefin Alteby Sylvan,  marknadsansvarig Bibliotekstan på 08-762 90 00.

240830 HM pop up Hufvudstaden