Ny lokal gav rätt förutsättningar för Simon-Kucher

Vid Hötorget i centrala Stockholm, med tunnelbanan i samma hus, sitter sedan några månader tillbaka Simon-Kucher. Möjligheten att påverka både planlösning och inredning var avgörande i valet av lokal.

Simon-Kucher satt tidigare på ett kontorshotell på Kungsgatan och behövde större lokaler när företaget växte. Numera finns det gott om utrymme i lokalen till de 17 medarbetarna, som planerar att bli ännu fler.

– De nya lokalerna gör det extra härligt att gå till jobbet, berättar Kaisa Kennerö Lekman som är Office Manager. Inte bara för att det är nyhetens behag och att kontrasten med hur vi satt förut är stor, utan också för att kontoret är ljust – till och med i mörkaste november.

Från totalrenovering till nytt och fräscht

Simon-Kucher flyttade in i lokalen i juni i år efter en totalrenovering och har påverkat renoveringsprocessen i allra högsta grad.

 ­– Vi har varit med och tagit fram allt från planlösning till materialval inom vissa ramar. Bland annat ändrade vi så att mötesrummen ligger i andra änden än vad det var tänkt från början, eftersom vi ville att personalen skulle ha skrivbord i den mysigaste delen med utsikt över Hötorget. Vi placerade även en rad ”Hot desks” efter ena väggen, där internationella kollegor kan slå sig ner. Färgskalan var ett önskemål från oss, med dova, gröna toner som ger ett lugnt intryck tillsammans med de ljusa golven. 

Rätt lokal med utvecklingsfokus 

Rätt lokal har även betytt en hel del för verksamheten i stort. Det centrala läget ger fördelar ur både employer branding-perspektiv men också eftersom Simon-Kucher är ett kundberoende företag som det måste vara enkelt att ta sig till och från.

– Rätt förutsättningar ger alla möjlighet att trivas och kunna utföra sitt jobb, berättar Kaisa. Det blir både roligare och trevligare om man kan sitta på ett kontor som är ljust och mysigt med en genomtänkt inredning.

Vad gäller hållbarhet gjorde Simon-Kucher miljövänliga materialval och planlösning vid ombyggnationen och fortsätter med hjälp av Hufvudstaden hållbara val över tid. Bland annat används en närvarogivare. De källsorterar också och köper ekologiskt i högsta möjliga mån. Globalt sett pågår just nu även ett initiativ på företaget där hållbarhetsfrågan lyfts.

– Resultatet är inte klart ännu, men tanken är att vi ska engagera oss ännu mer framöver och då är det bra att veta att Hufvudstaden kan vara ett stöd i detta. 

Samarbete avgörande

– Jag hade kontakt med många hyresvärdar innan vi bestämde oss och det märktes direkt att Hufvudstaden var väldigt flexibla och måna om sina hyresgäster. Snabba beslut och ett flexibelt bemötande hjälpte oss genom hela processen. Vi är verkligen nöjda!

 

Simon Kucher är ett managementkonsultbolag med huvudkontor i Bonn, Tyskland och har funnits i Sverige sedan 2016.

 

Mer från Kunskap & inspiration

Kontorets roll är viktigare än någonsin

Digitaliseringen har gjort kontorets roll viktigare än någonsin. Paradoxalt? Ja, men också fullt logiskt. Kungsgatan är ett ypperligt exempel. 

Folksams integrerade kontor – fullt av hållbara lösningar

Centralt på Östra Hamngatan i Göteborg, i före detta försäkringskassans lokaler, har nu Folksam flyttat in. Redan i planeringsstadiet fanns en tydl...