”Attraktivt läge med närhet till det mesta.”

I en av våra fastigheter i centrala Stockholm finns tretton37 – ett kunskapsbaserat företag som har lyckats skapa både en populär samlingsplats och en kreativ miljö att jobba fokuserat i. Vi har träffat regionchef Leyla Schreiber i deras trivsamma lokal.

Medarbetarna på tretton37 sitter i korsningen Sveavägen/Kungsgatan. Ett attraktivt läge med närhet till det mesta – något som var avgörande när de valde lokal. 

– Vi vill att kontoret ska vara lättillgängligt för såväl kunder som medarbetare, berättar Leyla. Vår vision är att skapa en välkomnande samlingsplats för alla inom tech communityn för att kunna dela kunskap under kreativa former. Det tycker jag att vi har lyckats med.

En rofylld oas i city 

I området är det nära till kommunikationer och knutpunkter för tunnelbana, pendeltåg och buss till Arlanda och Bromma, men det finns också ett nästan obegränsat utbud lunchrestauranger. Men trots att det ligger mitt i stadens puls, har tretton37 ändå lyckats skapa en rofylld oas. 

– Vi strävar efter det agila i alla våra avseenden där den fysiska arbetsplatsen inte utgör ett undantag, snarare tvärtom. Vi behöver därför ett kontor som tillåter både det öppna landskapet såväl som avgränsade ytor för teamen att kunna jobba fokuserat – och en flexibilitet där emellan. Ljusinsläpp var också en viktig parameter när vi valde var vi skulle flytta in, liksom behovet att kunna växa med lokalen. 

Lokalerna förstärker affärsverksamheten

tretton37 är ett kunskapsföretag som specialiserar sig på skräddarsydda mjukvarulösningar. Med fyra kontor i Sverige och ett i Slovenien kommer ofta internationella gäster på besök. 

– Tillsammans är vi ca 180 handplockade kollegor i vår familj. Därför måste det vara enkelt att ta sig till oss, något som är en stor fördel med vår lokal, säger Leyla. Gemensamt har vi skapat en kunskapsdriven företagskultur, något vi värderar högt och som ger oss ett unikt sätt att ta tillvara på den kunskap som finns bland oss. Det ställer höga krav på vårt kontor så vi kan fortsätta jobba så agilt som möjligt, vilket vi har hittat här hos Hufvudstaden.

Mer från Kunskap & inspiration

Goda samarbeten lägger grund för god service

Goda samarbeten är avgörande för att leverera högkvalitativ service till kunderna. I en av fastighet i Bibliotekstan visar Aklilu Habtewold från...

Varumärke byggs från kontor

I en föränderlig värld blir det egna varumärket än viktigare. Ett centralt beläget kontor fyllt med kundernas produkter, och stor frihet för de...

Låt konsten ta plats på kontoret

Att välja konst till kontoret är viktigt för att skapa en harmoni i arbetsmiljön och stärka företagets identitet. Rätt konst på kontoret skapar...