I den här kontorslokalen fick vi allt vi behövde och lite till

När Finance Recruitment letade nya lokaler i Stockholm city hade de specifika önskemål som passade just deras mötestäta verksamhet. Carl-Christian Haglund var med och grundade företaget för fyra år sedan och de har sedan dess växt ur sina gamla lokaler – och in i de nya på Kungsgatan.

Finance Recruitment arbetar med rekrytering och konsultuthyrning inom ekonomi, bank och finans och har haft en kraftig tillväxt under åren. I takt med att de blev allt fler behövdes nya lokaler.  

–  Vi letade i något halvår och tittade på många innan vi bestämde oss, berättar Carl-Christian. När vi hittade den här insåg vi att potentialen var enorm eftersom den var helt rå från början och vi fick bestämma hur vi ville ha det. Vi fick bra hjälp av Hufvudstaden med tankar på hur det kunde se ut. Sedan la vi till våra egna förslag, som t ex ännu fler mötesrum som passar vårt mötestäta arbetssätt.

En smidig flyttprocess

Hjälpen Finance Recruitment fått i flytten har varit mycket uppskattad, särskilt för att verksamheten i övrigt skulle kunna fortsätta som vanligt under tiden.

– När vi tittade på lokalen första gången tänkte jag att det skulle bli ett jätteprojekt som skulle sluka all min tid, säger Carl-Christian. Men jag upplevde det aldrig så. Hufvudstaden var mycket tillmötesgående och vi fick mycket stöttning genom hela processen – från avtal till inflytt från våra 100 kvadratmeter till 400 kvadratmeter. Allt gick mycket smidigare än jag hade förväntat mig.

Läget avgörande

Det geografiska läget i centrala Stockholm var en av de viktigaste faktorerna när Finance Recruitment valde lokal. Nära till både Stureplan och Hötorget med tunnelbana och bussar inom gångavstånd, så att både gäster och personal enkelt kan ta sig dit.

– Både läge och standard är precis vad vi har efterfrågat. Lokalen är fräsch och bra anpassad för vår verksamhet. Vi sitter i ett öppet kontorslandskap för att skapa en puls som smittar av sig. Det finns också en tydlig extern yta dit kunder och kandidater kommer på intervjuer, och ett ordentligt pentry där medarbetarna får äta lunch i fred.

Hållbarhet för framtiden

Ytterligare en avgörande del vid valet av lokal var hållbarhet och långsiktighet.

– En sådan enkel, men viktig sak är att det finns rörelsedetektorer i varje mötesrum som gör att lamporna släcks när ingen är där, och på så sätt sparar energi. Det tänket finns hela tiden hos Hufvudstaden och det ger plus i kanten, avslutar Carl-Christian.

Mer från Kunskap & inspiration

Nyckelfärdigt kontor efter Outpoints behov

Outpoint ville från början forma sitt eget kontor. Men när ägarna med Anna-Carin Telin och Agneta Jacobsson i spetsen fick en visning av ett...

Flexibilitet nyckeln för ett modernt kontor

Att finansbolaget DLL flyttade in i sina lokaler vid pandemins utbrott, och direkt tvingades tänka om från grunden, har gjort dem extra snabbfotade...

Från REDO till egna lokaler

När det globala managementkonsultbolaget INVERTO Sweden AB öppnade sitt första kontor i Sverige behövde de snabbt komma på plats i en lokal. Då var...