Cristie hittade hem på Kungsgatan

När IT-bolaget Cristie flyttade in i sina nya lokaler på Kungsgatan 38 hamnade inte bara företaget centralt – man skapade också ett kontor med hemma-känsla.

 

 

Sedan drygt ett år tillbaka är fastigheten Oxhuvudet 18 på Kungsgatan hem till It-bolaget Cristie. Men flytten från Kista möttes med viss tveksamhet från några på företaget.

– En del var vana att ta bilen till jobbet och tyckte att Kista var ganska bekvämt. Men efter att vi flyttat in har alla upplevt kontorsbytet som ett lyft. Det har blivit en helt annan mötespunkt från vad det var tidigare, säger Pernilla Arensparr, VD på Cristie.

Att det blivit en mötesplats blir särskilt uppenbart med tanke på alla kund- och leverantörsbesök som Cristie får. Närheten till Centralstationen och viktiga kommunikationer som Arlanda Express gör att kontoret ligger på ett oslagbart läge menar Pernilla. 

– Vi har kollegor och leverantörer från många olika delar av världen. Att de enkelt kan ta sig hit tycker vi är helt fantastiskt.

Det är inte bara det centrala läget som inneburit fördelar utan kontorets komfort har också visat sig vara ett lyft. När det köps lunch ute på någon av de omgivande restaurangerna är det mer än ofta som maten äts på kontoret, snarare än ute.

– Vi gillar utbudet och är ju ute och hämtar från massor av olika restauranger. Men kontoret som vi har skapat är som att komma hem.

Vid de tillfällen som Pernilla eller någon av hennes anställda behövt hjälp med något har Hufvudstaden alltid varit nära till hands.

– Jag brukar få återkoppling inom en timme efter att jag skickat ett meddelande till service och då har någon oftast redan hunnit hit också. Att vi kan styra ventilationen är också är fantastiskt bra. Det är behagligt varmt på vintern och svalt på sommaren, säger Pernilla.

För den som besöker Cristies kontor är det omöjligt att undgå den stora terrassen som löper utmed kontorets fönster. Ett värdefullt utomhusutrymme som används för att ta samtal och njuta av solen.

– Vi har solläge hela dagen, så att vi kan ta morgonkaffet och kvällskaffet i solen. Kontoret är så pass högt upp vilket innebär att du hör trafiken men utan att den stör. Att ta en ”walk and talk” ute med en kollega är inga problem.

Flytten till Kungsgatan har med andra ord resulterat i ett hem som underlättar för besök, erbjuder bekvämligheter men också har närhet till tjänster.

– Det finns ett brett utbud av mötesplatser och aktiviteter i närheten som kan vara perfekta för att anordna olika evenemang eller sammankomster. Det kan vara allt från biografer och möteslokaler till andra typer av nöjesanläggningar. Att samla kollegor, partners, kunder eller leverantörer för att uppleva något tillsammans är ofta mycket uppskattat och bidrar till en positiv atmosfär, säger Pernilla.

Mer från Kunskap & inspiration

I den här kontorslokalen fick vi allt vi behövde och lite till

När Finance Recruitment letade nya lokaler i Stockholm city hade de specifika önskemål som passade just deras mötestäta verksamhet. Carl-Christian...

Swedfund har hittat hem på Drottninggatan

Swedfunds uppdrag med att bekämpa fattigdom genom att investera i hållbara företag ställer höga krav på en flexibel kontorslokal – nu har de hittat...

Goda samarbeten lägger grund för god service

Goda samarbeten är avgörande för att leverera högkvalitativ service till kunderna. I en av fastighet i Bibliotekstan visar Aklilu Habtewold från...