Kockarna som förändrade mat-sverige

Kockarna Leif Mannerström och Crister Svantesson introducerade det franska köket till mat-sverige när de öppnade restaurang Johanna. Nu pågår en förvandlingen av Kvarteret Johanna i Fredstan som kommer att utveckla livet i, på och mellan husen.

För 50 år sedan skrev Leif Mannerström och Crister Svantesson kulinarisk historia när de introducerade det första franska köket till Sverige genom sin restaurang Johanna. Nu utvecklar vi Kvarteret Johanna för att göteborgarna ska få ännu en chans till kulinariska upplevelser på samma plats.

Mer från Kunskap & inspiration

Återuppbyggnad av fastighet på Biblioteksgatan

Röjningsarbetet påbörjat i brandhärjad fastighet.

Toppmoderna kontorslokaler bakom unik fasad

Det återstår en hel del tekniskt utmanande arbete innan Vildmannen 7 har byggts upp igen efter branden 2017. När fastigheten är färdig har den unik...

Den nya fasaden växer fram i Kvarteret Johanna

Nu står den första delen av fasaden i Kvarteret Johanna klar. Den gröna tegelfasaden är en del av alla fasader vi kommer få se växa fram när det ny...