Kockarna som förändrade mat-sverige

Kockarna Leif Mannerström och Crister Svantesson introducerade det franska köket till mat-sverige när de öppnade restaurang Johanna. Nu pågår en förvandlingen av Kvarteret Johanna i Fredstan som kommer att utveckla livet i, på och mellan husen.

För 50 år sedan skrev Leif Mannerström och Crister Svantesson kulinarisk historia när de introducerade det första franska köket till Sverige genom sin restaurang Johanna. Nu utvecklar vi Kvarteret Johanna för att göteborgarna ska få ännu en chans till kulinariska upplevelser på samma plats.

Mer från Kunskap & inspiration

Lejon - en naturlig del av Göteborg

Brunnsparken i centrala Göteborg har länge varit en hemvist för lejon på olika sätt. Lejonet återfinns i Göteborgs Stadsvapen, den kända Lejontrapp...

Utveckling av cityområdet i Stockholm

Hufvudstaden utvecklar Cityområdet för att göra det mer attraktivt och tryggt att vistas i.

Toppmoderna kontorslokaler bakom unik fasad

Det återstår en hel del tekniskt utmanande arbete innan Vildmannen 7 har byggts upp igen efter branden 2017. När fastigheten är färdig har den unik...