Kockarna som förändrade mat-sverige

Kockarna Leif Mannerström och Crister Svantesson introducerade det franska köket till mat-sverige när de öppnade restaurang Johanna. Nu pågår en förvandlingen av Kvarteret Johanna i Fredstan som kommer att utveckla livet i, på och mellan husen.

För 50 år sedan skrev Leif Mannerström och Crister Svantesson kulinarisk historia när de introducerade det första franska köket till Sverige genom sin restaurang Johanna. Nu utvecklar vi Kvarteret Johanna för att göteborgarna ska få ännu en chans till kulinariska upplevelser på samma plats.

Mer från Kunskap & inspiration

Toppmoderna kontorslokaler bakom unik fasad

Det återstår en hel del tekniskt utmanande arbete innan Vildmannen 7 har byggts upp igen efter branden 2017. När fastigheten är färdig har den unik...

Då som nu - händelsernas centrum i Göteborg

Doften från sockerbruket är borta, ljudet från arbetet vid Järnvågen likaså - men som en röd tråd för livet i Brunnsparken, från 1600-talet till...

Startskottet för Kvarteret Johanna.

Nu är det första symboliska spadtaget taget för Kvarteret Johanna. Följ omvandlingen av den så kallade brända tomten till det som nu ska bli...