Kockarna som förändrade mat-sverige

Kockarna Leif Mannerström och Crister Svantesson introducerade det franska köket till mat-sverige när de öppnade restaurang Johanna. Nu pågår en förvandlingen av Kvarteret Johanna i Fredstan som kommer att utveckla livet i, på och mellan husen.

För 50 år sedan skrev Leif Mannerström och Crister Svantesson kulinarisk historia när de introducerade det första franska köket till Sverige genom sin restaurang Johanna. Nu utvecklar vi Kvarteret Johanna för att göteborgarna ska få ännu en chans till kulinariska upplevelser på samma plats.

Mer från Kunskap & inspiration

Startskottet för Kvarteret Johanna.

Nu är det första symboliska spadtaget taget för Kvarteret Johanna. Följ omvandlingen av den så kallade brända tomten till det som nu ska bli...

Hufvudstadens vision för framtidens kontorsplatser

Cityläge och att vara en del av sammanhanget är en kortfattad beskrivning av Hufvudstadens vision i Göteborg. När kvarteret Johanna växer fram skap...

Återbruk i fokus när Hufvudstaden förnyade kontoret

Att renovera ett kontor kan vara ganska enkelt. Släng ut de gamla möblerna, ställ in helt nya och vips så är kontoret nytt och fräscht. Men det var...