Goda samarbeten lägger grund för god service

Goda samarbeten är avgörande för att leverera högkvalitativ service till kunderna. I en av fastighet i Bibliotekstan visar Aklilu Habtewold från städbolaget Public Clean vad det innebär i praktiken. – Det är alltid trevligt att komma till kontoret och möta Aklilu i trapphuset, säger Carola Kollberg, Office Manager på Öhman Fonder som har sitt kontor på Mäster Samuelsgatan 6.

Ett leende förgyller dagen. Det är med den devisen i åtanke som Aklilu Habtewold tar sig an uppdraget att hålla rent och snyggt i trapphuset runtom i Bibliotekstan. 

– När jag städar möter jag många människor och för mig är det viktigt att hälsa, fråga om de mår bra och öppna dörren för dem, säger Aklilu Habtewold. 

Han är anställd av Public Clean, en av de leverantörer som Hufvudstaden samarbetar med för att kunna erbjuda kunderna bästa tänkbara service.

Allt grundar sig i filosofin att ett fastighetsbolag handlar om mer än att bara erbjuda ytor för hyresgästerna att vistas på. Det är därför Hufvudstaden lägger stor vikt vid att få alla att trivas på sitt sätt – genom ständig dialog och lyhördhet för vad varje enskild hyresgäst behöver.

Ett team bestående av förvaltare och fastighetstekniker som kan fastigheterna utan och innan är en grundbult, väl utvecklat samarbete med företag som erbjuder väktarservice, hantverksservice, miljörådgivning med mera en annan.

Så uppskattar hyresgästerna städföretagets goda service

Aklilu Habtewold vill bidra med det han kan i sin roll.

– Min filosofi är att du påverkar alla människor du möter under en dag, och är du glad och nyfiken gör det deras dag på jobbet bättre, säger han. 

Hyresgästerna i fastigheten uppskattar den positiva inställningen. 

– Aklilu är väldigt mån om att alla ska må bra. Dessutom är han väldigt noggrann och tar sitt jobb på fullt allvar, det är alltid snyggt och rent, säger Carola Kollberg, Office Manager på Öhman Fonder. 

Hon tycker att samarbetet med Hufvudstaden fungerar utmärkt och uppskattar hyresvärdens lyhördhet. Den vänliga stämning som Aklilu Habtewold bidrar med är ett extra plus och något som smittar av sig på omgivningen, menar Carola Kollberg.

– Att Aklilu städar och möter våra besökare med ett stort leende gör att besökarna redan har en bra och positiv känsla när de kliver in på vårt kontor. Han är dessutom otroligt serviceminded och gör alltid det där lilla extra. Han putsar till och med vårt dörrhandtag av mässing en gång i veckan – både på insidan och utsidan. 

Det är som det ska – och helt enligt det motto som Hufvudstaden en gång för alla lanserat gentemot sina hyresgäster: ”Vi börjar varje dag med att putsa på ditt varumärke.”

För Aklilu Habtewold är det självklart:

– Det är mitt jobb, jag vill göra mitt bästa för att folk ska må bra där de arbetar.

Mer från Kunskap & inspiration

”Attraktivt läge med närhet till det mesta.”

I en av våra fastigheter i centrala Stockholm finns tretton37 – ett kunskapsbaserat företag som har lyckats skapa både en populär samlingsplats och...

Swedfund har hittat hem på Drottninggatan

Swedfunds uppdrag med att bekämpa fattigdom genom att investera i hållbara företag ställer höga krav på en flexibel kontorslokal – nu har de hittat...

Fokus på arbetsmiljö i skräddarsytt kontor

Feelgoods nya kontor i Göteborg blev precis den fullträff de hoppats på. Noggrann planering och stort fokus på akustik har givit en trygg arbetspla...