Undervattensgjutning inleder uppbyggnadsfasen av Vildmannen 7

Just nu pågår grundläggningsarbeten innanför den bevarade stenfasaden till Vildmannen 7 i Bibliotekstan. Det är startskottet för uppbyggnadsfasen där ett nytt hus kommer resas för att i början av 2023 välkomna sina nya hyresgäster.

Vildmannen 7, belägen i korsningen Biblioteksgatan och Jakobsbergsgatan, brandhärjades svårt i november 2017. Efter ett nytt detaljplanearbete, en komplicerad rivning av den brandskadade byggnaden och sedan utgrävning av en ny källare är det dags att gjuta en ny grund. Gjutningen sker under grundvattennivå, på ett djup upp emot tre meter och genomförs med hjälp av cirka 25 specialutbildade dykare.

Gjutningen är verkligen en milstolpe för oss. Branden var en tragisk händelse, men vi fattade omgående ett beslut att den byggnad som uppförs bakom den 120 år gamla fasaden ska bli minst lika unik som den gamla. Den nya arkitekturen tillsammans med högkvalitativa material kommer att skapa en riktig wow-känsla,” säger Anders Nygren, vice vd och chef för affärsområde Stockholm, Hufvudstaden.

 

När återuppbyggnaden är klar under 2023 kommer Vildmannen 7 erbjuda cirka 4000 kvadratmeter toppmoderna kontors- och butikslokaler samt lokaler för potentiella restaurangverksamheter.

Branden och arbetet med återuppbyggnation har gjort att vi djupdykt i Vildmannen 7:s historia, arkitektur och byggnadsteknik. Det är en byggnad med så mycket kulturhistoria som många känner ett starkt engagemang för. Nu drar uthyrningsarbetet igång på allvar och intresset för att flytta in i något modernt och exklusivt som samtidigt har en intressant historia är stort”, säger Anders Nygren, vice vd och chef för affärsområde Stockholm på Hufvudstaden.

Läs mer om projektet Vildmannen här.  

Stockholm den 2 september 2021

HUFVUDSTADEN AB (publ)

Bilder från dykarnas arbete samt nya renderingsbilder av hur Vildmannen 7 kommer att se ut när allt är klart finns för nedladdning på: https://share.mediaflow.com/se/?NACEVSF1LH

Frågor hanteras av:

Anna Gustafsson, tf pressansvarig, anna.gustafsson@hufvudstaden.se 

Telefon 070-710 74 12.

Pressmeddelande Vildmannen återuppbyggnad 210902