”Att se människor utvecklas är min stora passion”

Hon vill göra skillnad på riktigt när det kommer till medarbetarfrågor. Hufvudstadens nya HR-chef Ulrika Frisk ser som sin viktigaste uppgift att skapa en attraktiv arbetsplats med stolta och hållbara medarbetare.

Hur kommer det sig att du valt att arbeta med HR?

– Jag har alltid jobbat med HR, ända sedan jag tog min examen i Uppsala 1994. Faktiskt har jag aldrig funderat på att göra något annat, det var rätt för mig från första sekund. Jag tycker om kombinationen av människor och företag. Hufvudstaden är det tredje fastighetsbolaget jag jobbar för, och det känns bra att ha lång erfarenhet och att få jobba med HR i en verksamhet som jag förstår och tycker om. Fastigheter är både spännande och viktigt.

Vad var det som fick dig att tacka ja till rollen som HR-chef på Hufvudstaden?

– Jag har alltid haft en positiv känsla för Hufvudstaden. Sedan tidigare har jag träffat medarbetare härifrån och fått en bra bild utifrån vad de sagt. Bolaget är lagom stort tycker jag, jag gillar att man kan lära känna alla medarbetare. Storleken gör att man kan vara operativ men också arbeta strategiskt. Ytterligare något som fick mig intresserad och som känns extra kul är att Anders Nygren är ny på sin VD-post. Det är viktigt för mig att kunna påverka och verka för medarbetarfrågor på riktigt, och då är det en god start med en ny VD. Jag tycker också att det är roligt med den starka kopplingen till NK och att vi både finns i Stockholm och i Göteborg.

Du har hunnit jobba några veckor nu, hur känns det?

– Det känns bra! Första prioritet är att sätta mig in alla frågor. Och att våga vila i att vara ny och framför allt nyfiken.

Vad är din målsättning?

– Målsättningen är att vi på HR ska bidra till att Hufvudstaden ska vara en attraktiv arbetsplats. Det finns ett otroligt engagemang på Hufvudstaden som ska behållas.

Vi ska ha stolta och hållbara medarbetare som mår bra, som har balans i livet och känner att man kan utvecklas och ha roligt på jobbet.

… och dina prioriteringar?

– Så här i början är det viktigt att lyssna och försöka förstå. För att i nästa steg börja bygga för sådant som jag vill driva längre fram som till exempel förenklade och förbättrade HR-system för chefer och medarbetare. Men just nu ser jag till att lära känna min grupp och Hufvudstaden.

Vad driver dig i din roll? 

– Jag drivs av att påverka och göra skillnad på riktigt när det gäller medarbetarfrågor. Att arbeta tillsammans är också viktigt för mig. Att se människor utvecklas, till exempel från en roll till en annan, och att få vara bollplank till chefer och medarbetare gör att jag känner glädje när jag går till jobbet. Det är den passionen som driver mig.

 

Mer om Ulrika

Ålder: 52.

Bor: I Näsbypark i Täby.

Familj: Gift med Johan och har barnen Jonathan, 25, och Julia 21 år.

Gör på fritiden: Träffar kompisar och tränar, gärna på Friskis & Svettis. Tycker om att cykla. Reser gärna ner till Skåne så fort möjligheten finns. ”Jag har bott på flera olika ställen i Skåne, men Ystad kallar jag hemma.”

Mer från Kunskap & inspiration

Kungsgatan är en ikonisk plats

En av Sveriges mest livfulla gator är också en av Sveriges mest välkända. På Kungsgatan i Stockholm samsas traditionella företag med nystartade...

Det flexibla kontoret

En utdragen pandemi gjorde hemmajobbandet till vardag och skyndade på en trend som fått fäste redan före covid-19. Så frågan är: Vilka krav ställer...

Den bästa servicen varje dag

För att hålla vår service på topp arbetar vi på Hufvudstaden aktivt med att vara både närvarande och lyhörda. Vi är lätta att nå, snabbt på plats n...