Trend i tiden – det färdiga kontoret

I en föränderlig värld är det av största vikt att vara anpassningsbar. Och ibland kan den yttersta formen av flexibilitet vara det som redan står färdigt. Det är där som Hufvudstadens REDO-koncept kommer in i bilden.

Nyckeln i handen, sedan är det bara att börja arbeta. Mer komplicerat än så var egentligen inte ursprungsidén till kontorskonceptet REDO. 

– Vi såg behovet av nyckelfärdiga kontor där allt står klart från början, så att de som flyttar in inte behöver tänka på någonting utan bara kan slå sig ner vid skrivborden och slå upp sina laptops, berättar Anne-Li Åldstedt, uthyrningschef på Hufvudstaden.  

Konceptet går hand i hand med Hufvudstadens ambition att möta kundens behov av större flexibilitet. Förutom REDO och “vanliga” kontor har Hufvudstaden även en egen coworkinganläggning, Cecil, som erbjuder flexibla kontorslösningar mitt i Bibliotekstan. 

Det finns idag sex REDO-kontor i Stockholm, varav tre ligger i Bibliotekstan, två på Kungsgatan och ett på Drottninggatan. Även i Göteborg finns ett nyckelfärdigt kontor i Nordstan. Flera av kontoren har Anne-Li Åldstedt tagit sig an från grunden, tillsammans med inredare. Somliga av kontoren innebar utmaningar av den sort att de var vindsvåningar med luriga vinklar och vrår och därför krävde viss tankemöda för att få till på bästa sätt.  

– Men ambitionen var högt satt och alla våra REDO-kontor har i dag bra miljö vad gäller ljus och ljud. Vi tänkte också flexibilitet, så att det finns möjlighet att krypa undan för den som vill ha fokus, samtidigt som det finns sociala och spontana loungeytor för umgänge, säger Anne-Li Åldstedt.  

Hon menar att målgruppen för konceptet att flytta in i något nyckelfärdigt är bred. I ena stunden kan det vara ett nystartat bolag som inte vet hur mycket de kommer att växa på kort tid och därför vill ha maximal flexibilitet. I andra kan det vara det etablerade bolaget som renoverar sitt befintliga kontor och därför behöver en lämplig evakueringsplats under tiden.  

– Skälen till att vilja ha något som redan är färdigt kan skilja men det som förenar är att många tycker att det är skönt att slippa allt jobb som annars finns med att byta lokal. För det är oftast mer jobb än man tänker på, med en mängd detaljer att se över, säger Anne-Li Åldstedt.  

På REDO-kontoren slipper hyresgästerna det mesta. Lås och larm finns redan på plats, liksom möblerna. Städning ingår, wifi och digital utrustning likaså. Allt landar på en och samma faktura.  

– Grundtanken är att det ska vara bekymmersfritt att flytta in. Känslan ska vara: ”Ring oss så fixar vi det”, säger Anne-Li Åldstedt. 

De rullande, korta tremånadersavtalen är också en nyckel i sammanhanget. För om bolaget plötsligt inser att behoven förändras ska de kunna lämna utan att en massa hinder.  

– Lätt att flytta in, lätt att flytta ut. Svårare än så ska det inte vara, summerar Anne-Li Åldstedt. 

Anne-Li Åldstedt, uthyrningschef på Hufvudstaden berättar mer om flexibla kontor.

Mer från Kunskap & inspiration

Möt Hufvudstadens VD

Efter 15 år i olika roller på Hufvudstaden AB tar Anders Nygren plats på VD-posten. Att skapa framtidens kontor, butiker och attraktiva stadsmiljöe...

REDO – nyckelfärdigt kontor med bästa läge

Flexibelt avtal och snabb inflyttning. Det är vårt koncept REDO. Möbler, inredning, köksmaskiner och husgeråd ingår, liksom el, skrivare och nätver...

Fastighetsteknikern servar med kunden i fokus

Med hög servicenivå, effektiv teknik och personligt bemötande ser fastighetsteknikerna Martin Larsson och Fredrik Nyman till att upplevelsen av...