Real Value har hittat hem

Rätt läge och en lokal med potential var avgörande när fastighetskonsulterna på Real Value Management valde Mäster Samuelsgatan 3. En arbetsplats där de bygger kundrelationer och får medarbetarna att trivas.

Kontorets betydelse för affärerna är någonting som två av ägarna och grundarna bakom Real Value Management, Mats Rengstedt och Mattias Bülow, är helt eniga om. Därför var det viktigt att inte skynda på beslutet när företaget väl växt ur sitt gamla kontor på Kungsgatan 24.

– Vi sökte i ett område där våra kunder och samarbetspartners satt. Just då var utbudet relativt skralt. Vi kände Anneli Åldstedt sedan tidigare och under en visning tipsade hon oss om en lokal som var på gång. Vi hade väntat länge men hittade äntligen rätt, säger Mats Rengstedt, grundare, ägare och vd för Real Value Management.

En modern fastighet med bevarad charm

Lokalen var inte på något sätt optimerad för deras verksamhet. Men potentialen fanns där och med anpassning blev kontoret precis vad Real Value önskade.

– Det har varit väldigt bra att jobba med Hufvudstaden. Vi framförde våra önskemål om lokalen innan vi flyttade in och Hufvudstaden gick oss till mötes på de mest väsentliga punkterna. Bland annat små justeringar i planlösningen. Det är en väldigt fin fastighet med bevarade detaljer. Samtidigt känns fastigheten modern tack vare att Hufvudstaden uppgraderat den tekniska standarden med exempelvis nytt kylsystem. Det gör det bekvämt att arbeta i lokalerna, säger Mattias Bülow, grundare och affärsutvecklare på real Value Management.

Lokalen på Mäster Samuelsgatan 3 mitt i Bibliotekstan hade tidigare varit en kombinerad lagerlokal och kontor. Nya ytskikt och en konceptuell idé framtagen av arkitekten och samarbetspartnern Jessika Källeskog på Contour fick lokalerna att kännas inbjudande.

– Mats och vår arkitekt har skapat en riktig hemma hos-känsla. Vi spenderar väldigt mycket tid på jobbet och vill att det ska vara kul att gå dit. Det känns som att vi har lyckats om folk spontant tar av sig skorna när de kommer, säger Mattias.

Hemma hos-känsla i flexibla kontorslokaler

Lokalerna möjliggör både för fokuserat, individuellt arbete och mer kreativt arbete i grupp. Den stora lounge-delen är en given social samlingspunkt.

– Hufvudstaden har varit väldigt följsamma för att skapa en miljö där våra kunder känner sig hemma. När de spontant väljer att komma upp till oss har man lyckats skapa en attraktiv atmosfär. Relationsbyggandet är viktig och där har medarbetarna och lokalen en central roll. Ett fint kontor får inte bara våra kunder att trivas utan hjälper oss också att attrahera de bästa talangerna på marknaden, säger Mats.

Sedan starten för åtta år sedan har fastighetskonsultbolaget växt till 18 anställda och fler är på väg in. Och med ett flexibelt arbetssätt, som delvis skyndats på av den rådande pandemin, tror Mattias och Mats att lokalen kommer att passa även framöver.

– De mer flexibla kontorslösningarna är på frammarsch, med friheten att bara ta sin dator under armen och sätta sig var man vill. Vi har valt möbler och ytskikt som håller länge och kan vi bibehålla en arbetsmodell där inte alla är inne på kontoret samtidigt så kommer vi att bli kvar länge, avslutar Mats.

Mer från Kunskap & inspiration

”Attraktivt läge med närhet till det mesta.”

I en av våra fastigheter i centrala Stockholm finns tretton37 – ett kunskapsbaserat företag som har lyckats skapa både en populär samlingsplats och...

Flexibilitet nyckeln för ett modernt kontor

Att finansbolaget DLL flyttade in i sina lokaler vid pandemins utbrott, och direkt tvingades tänka om från grunden, har gjort dem extra snabbfotade...

Goda samarbeten lägger grund för god service

Goda samarbeten är avgörande för att leverera högkvalitativ service till kunderna. I en av fastighet i Bibliotekstan visar Aklilu Habtewold från...