Perfekt balans mellan professionellt och personligt

Att kliva in i Bridgepoints nyrenoverade lokaler på Mäster Samuelsgatan i Stockholm är lite som att komma hem till någon. Här känner både medarbetare och internationella gäster sig hemma.

– Redan från början har vi varit noga med att vi inte ville förlora husets själ under renoveringen, men samtidigt leva upp till de moderna krav som ställs på ljud, ljus och teknik – och det tycker jag verkligen att vi har lyckats med, berättar Christina Magnusson, Office Manager på Bridgepoint.

Färgerna från kakelugnarna har plockats upp i textilierna och hyllor, kök och skåp har platsbyggts. Sladdar har dolts i väggarna och det finns smarta system för allt från videokonferenser till att tända och släcka lamporna i lokalen rum för rum via en iPad. Att satsa på heltäckningsmattor har verkligen bidragit till en bättre ljudmiljö. De vackra trägolven finns kvar och är synliga i några rum, men mattorna gjorde verkligen att kontoret inte blev lika ”skramligt” som förut.

Smidig renovering över sommaren

Bridgepoint tog hjälp av Yxfeldt arkitekter med inredningen och allt utfördes under bara tre månader över sommaren, när många medarbetare ändå var lediga eller kunde arbeta utanför kontoret. Badrummen fräschades upp och gjorde att man slapp helrenovera. Många av möblerna fick nytt liv hos Treskablinoll – en välgörenhetsorganisation som arbetar mot sexuellt umgänge med barn och startades av Patrik Sjöberg och Elaine Eksvärd.

– Det var en stor fördel att Hufvudstaden hade ett väl utvecklat hållbarhets- och miljötänk i alla led som rör fastigheten och kunde komma med lösningar, säger Christina.

Ett samarbete i symbios

Att sitta i Hufvudstadens lokaler betyder mycket för Bridgepoints varumärke. Dels miljön, men också att kunna sitta centralt i ett attraktivt läge. Hit är det enkelt för både gäster och medarbetare att ta sig kommunalt eller med bil och det finns omklädningsrum med dusch och skåp för den som vill ta cykeln. All service är på gångavstånd, liksom fastighetsskötsel och hantverkshjälp.

– Hufvudstaden har varit med och stöttat genom hela processen, kommit med förslag på förbättringar och tagit ansvar för att säkerställa att det gått smidigt från första planeringen. Samarbetet har varit utmärkt från början till slut och det har underlättat att de alltid är tillgängliga och återkopplar snabbt, berättar Christina. De finns på gångavstånd och är här på tre röda sekunder om vi behöver det. Kundservices är alltid snabb och fastighetsteknikern är nästan som en vän numera.

De internationella gästerna häpnar ofta över den trevliga atmosfären på kontoret.
– En av de största fördelarna med renoveringen blev utan tvivel vår nya lounge för personalen, berättar Christina. Den innefattar både avkopplande sittyta, ett kök/pentry och ett härligt matbord för många. På morgnarna spelar vi lugn musik här för att göra upplevelsen att komma till jobbet härlig och behaglig, en mjukstart innan vi startar arbetsdagen. Vi har skapat en arbetsplats som är som ett andra hem, faktiskt en plats att längta tillbaka till på måndag morgon.

 

Det här är Bridgepoint

Bridgepoint är ett PE företag som investerar i växande företag över hela Europa, USA och Asien genom att investera tid och kapital för att se till att företagen fortsätter sin framgångsrika expansion. Bridgepoint täcker de flesta branscher från konsumentprodukter, hälso- och sjukvård, finanssektorn till IT-branschen och har 10 kontor runt om i världen och 15 anställda i Norden.

Mer från Kunskap & inspiration

Hemma hos Alektum Group och Fastighetsägarna

Följ med in till våra hyresgäster Alektum Group och Fastighetsägarna som båda sitter på kontor mitt i centrala Göteborg, i vår fastighet Femman.

Hufvudstaden förbereder sig för klimatförändringar

Klimatförändringarna antas ge kraftiga väderförändringar och extremväder med höga temperaturer och kraftiga skyfall som följd. Vi pratade med Joaki...

Hemma hos DLL

Kreativa rum och mindfulness kanske inte vanligtvis associeras med finansbranschen. När finansbolaget DLL flyttade från Birger Jarlsgatan till...