Vår vision för framtidens kontorsplatser i Göteborg

Cityläge och att vara en del av sammanhanget är en kortfattad beskrivning av Hufvudstadens vision i Göteborg. När kvarteret Johanna växer fram skapas också nya möjligheter för kontorslokaler med utmärkt service och närhet.

Att jobba på ett kontor centralt i Göteborg bär med sig många fördelar. Närhet till både shoppingmöjligheter och kollektivtrafik gör vardagen smidig. Det praktiska i att snabbt kunna handla presenter till helgens födelsedagsfest, samt möjligheten att direkt efter jobbet besöka teatern ger en förhöjande känsla.

Kommunikationer – en viktig del

Genom att erbjuda attraktiva och flexibla kontor skapar vi mötesplatser för göteborgarna, berättar Anki Håkansson som är Förvaltningschef på Hufvudstaden i Göteborg. Arbetsplatser med närhet till kommunikationer och service är nyckelfaktorer för att vi ska trivas.

– Kontorets roll har blivit än viktigare efter pandemin. Det handlar mer om vad du behöver göra och vem du behöver träffa, än själva kontorsplatsen. Mötena mellan människor är det som skapar framgång. Därför går vi mer mot att skapa en plats för möten på kontoret. Länge har det varit de vita väggarna, som präglat kontorslokaler men nu vet vi att vi mår bättre av lite mer färg och vill ha hemtrevliga kontor, säger Anki Håkansson.

Kvarteret Johanna växer fram

Ett av Hufvudstadens största projekt någonsin är utvecklingen av Kvarteret Johanna som kommer att stå klart 2026. De nya hyresgästerna kommer få ta del av en levande stadsmiljö med flexibla och funktionella kontors- och verksamhetslokaler.

– I Kvarteret Johanna skapar vi både nya arbetsplatser och mötesplatser. Kvarteret kommer att levandegöra staden med ett handelsutbud som stärker lokala aktörer och kulturbärande funktioner.

kvarteretjohanna.se får du veta mer!

Tänker utanför kontorsväggarna

Hufvudstadens arbete med att utveckla nya lokaler i Göteborg handlar inte uteslutande om att skapa moderna arbetsmiljöer. I området kring Nordstan och den nya stadsdelen Fredstan medverkar Hufvudstaden i utvecklingen av stadsmiljön.

– Det handlar inte bara om att exempelvis ta hand om våra fastigheter utan även att utveckla områdena runt dem och samarbeta med våra grannar och staden. Många av våra kunder blir förvånade över att vi engagerar oss i så många frågor.

Helheten som skapas av trevliga kontorslokaler och en tilltalande stadsmiljö bidrar också till att skapa ett sammanhang. När arbetsplatsen erbjuder mer än bara ett skrivbord blir det en plats för inspiration och gemenskap och därmed en plats där man vill vara.

Närheten till shopping och nöje blir samtidigt en viktig faktor för att vi ska kunna ägna oss åt fritidsaktiviteter efter jobbet.

– I vår affärsidé har vi alltid trott på citylägen och att vara belägna i en stadsmiljö. Vi vill vara en del av sammanhanget och en del av staden. För oss är det viktigt att tänka långsiktigt och vara engagerade i att skapa bra kontor centralt i Göteborg för att bygga en attraktiv stad, säger Anki Håkansson.

Mer från Kunskap & inspiration

Startskottet för Kvarteret Johanna.

Nu är det första symboliska spadtaget taget för Kvarteret Johanna. Följ omvandlingen av den så kallade brända tomten till det som nu ska bli...

Takterrass och natursten när Kvarteret Johanna får nytt liv

Förvandlingen av Kvarteret Johanna i Fredstan kommer att utveckla livet i, på och mellan husen. — Drömmen vore att restaurang Johanna återuppstår p...

Återbruk i Kvarteret Johanna

För att minska vårt klimatavtryck är återbruk och återvinning en naturlig del i våra projekt. I Kvarteret Johanna har bland annat dörrar, mattor oc...