Flyttsugen? Att bli hyresgäst hos Hufvudstaden är lätt

Att flytta in i en lokal helt anpassad för företagets arbetssätt och behov är ett oslagbart sätt att ta ett nytt steg in i framtiden. Det behöver inte bli ett resurskrävande projekt – Hufvudstaden hjälper till genom hela lokalanpassningsprocessen.

Genom att ta chansen att skapa sin egen miljö i en lokal som bättre passar företagets nuvarande behov och storlek underlättar man utvecklingen. Efter kontraktskrivning startar arbetet med att utforma lokalen tillsammans med våra projektledare för att få kontoret precis som hyresgästen vill ha det. Tillsammans med hyresgästens representanter, som kan vara allt ifrån företagets VD till inhyrda konsulter, designas lokalen så att det passar just dem.

Det finns olika nivåer av hjälp. De största organisationerna brukar ha ett helt team med sig, men även för mindre företag kan vi vara med och stötta med de kompetenser som behövs.

– Vi kan hjälpa till med allt från arkitekt och inredare, installatörer, säkerhet, sophämtning och annan praktisk logistik, berättar Karl Palm projektchef på Hufvudstaden. Vi hjälper hyresgästen så som de önskar.

Att skapa sin egen arbetsplats är enkelt

Hufvudstaden stöttar blivande hyresgäster på många sätt, men det finns ändå en hel del val som hyresgästen måste göra själv. Valen kan uppfattas som många, men även här går det att ta hjälp med allt från kök, belysning, färgsättning, inredning, köp av möbler, tekniska lösningar med mera. Med beslutsunderlag från leverantörerna blir det enkelt.

 

Hur ser företaget ut i framtiden?

En flytt är ett perfekt tillfälle att se över vilka arbetsflöden som är önskvärda, hur företaget nyttjar sina lokaler idag och hur avdelningarna ser ut och interagerar med varandra.

– Innan hyresgästen drar igång en sån här process är det bra att fråga sig hur man vill arbeta i framtiden snarare än vilka möbler som ska med till det nya kontoret, säger Karl. Vad vill vi förändra? Det är en fråga som blir billigare att ta i början av processen, än att upptäcka senare (se även våra tips för att få ut det mesta av det aktivitetsbaserade kontoret). 

 

Hållbara kontor

Alla material som vi bygger in registreras för att vi ska kunna följa upp och kontrollera eventuell miljöpåverkan. 

Det är ett led i vårt arbete med att skapa och bevara framtidens kontor. Hufvudstaden bekostar alltid sorteringsmöbler för återvinning och föreslår aktiva materialval som är långsiktigt hållbara.

– Vårt tips är att inte gå efter för många trender, utan att välja en inredning som består, säger Karl.

 

Söker du nytt kontor och vill bli hyresgäst hos oss? Kontakta Hufvudstadens uthyrningsavdelning så hjälper de dig.

 

Kontakt Stockholm

Anne-Li Åldstedt

Uthyrningschef

08-762 90 70

Skicka mail

Carl-Gustaf Cramnert

Uthyrning Stockholm

08-762 90 41

Skicka mail

Frida Klint

Uthyrning Stockholm

08-762 90 47

Skicka mail

Mer från Kunskap & inspiration

Bli en vinnare på sopsortering

Hållbarhet genomsyrar hela Hufvudstadens verksamhet. Som ett led i detta har vi investerat i välordnade soprum i våra fastigheter för att underlätt...

Anpassa, renovera och bygg om dina lokaler

Smidig lokalanpassning - på ert sätt.

Sköna uterum för arbetsdagen

Passa på att njuta av sommaren även när semestern är slut. Vid Norrmalmstorg har vi inrett två av våra innergårdar – perfekt för de hyresgäster som...