Träningsvarumärket lululemon expanderar i Bibliotekstan

Yoga- och träningsvarumärket lululemon växer och öppnar en ny butik på Biblioteksgatan 9 i Bibliotekstan. Lokalen innehar en yta om ca 400 kvm och kommer innehålla träningsvarumärkets fulla sortiment av träningskläder och tillhörande träningsaccessoarer för män och kvinnor. Etableringen av lululemons butik är den sista i raden av nya butiker som öppnar i den återuppbyggda fastigheten Vildmannen 7 vilket innebär att fastigheten är fullt uthyrd.

lululemon grundades i Vancouver, Kanada, 1998 och finns idag representerade i stora delar av världen. Varumärket är känt för sina tekniskt gjorda produkter designade för yoga men numer är sortimentet utökat och anpassat efter löpning, träning och vardagsmode. Tillsammans med sin omfattande produktlinje har lululemon också fungerat som ett community där butiken i Stockholm blir en hub för sammanhållning där nya och gamla kunder välkomnas.

”Vi är mycket glada att få välkomna lululemon till vår återuppbyggda fastighet i Bibliotekstan. Varumärket kommer försätta att bidra med en lojal målgrupp av träningsintresserade vilket kompletterar det befintliga utbudet väl. Intresset för att etablera sig i fastigheten och i området är stort och vi fortsätter vår resa med att utveckla Bibliotekstan till den bästa shopping- och mötesplatsen i Norden”, säger Emanuel Westin, Chef affärsutveckling butik Hufvudstaden.

Hufvudstadens fastighet Vildmannen 7 totalförstördes i en brand 2017 och har sedan dess genomgått betydande restaurationer för att återigen kunna välkomna kontors- och butikshyresgäster till fastigheten som stod inflyttningsklar i juli 2023.

 

Stockholm den 26 mars 2024
HUFVUDSTADEN AB (publ)

Frågor hanteras av:

Emanuel Westin, Chef affärsutveckling butik eller av Josefin Alteby Sylvan, Marknadsansvarig Bibliotekstan på tel: 08-762 90 00.

För lululemon: Alys Wikmark, PR & Communications Director, lululemon EMEA, adewey@lululemon.com

240326 lululemon Hufvudstaden