Hufvudstaden välkomnar ATP Atelier till Bibliotekstan

Under hösten 2023 välkomnas svenska sko- och accessoarvarumärket ATP Atelier till Jakobsbergsgatan 6 i Bibliotekstan. Därmed är ytterligare en hyresgäst signerad till Vildmannen 7, den snart återuppbyggda fastigheten i hörnet av Biblioteksgatan/Jakobsbergsgatan.

ATP Atelier är ett internationellt accessoarsvarumärke som kombinerar scandi-cool och tidlös design med traditionellt italienskt hantverk. Alla skor och väskor är designade i Stockholm och gjorda för hand i Toscana. Varumärket grundades 2011 av Maj-La Pizzelli och Jonas Clason.

Det har gått drygt 10 år sedan ATP Atelier grundades och vårt universum fortsätter att växa. I samarbete med arkitektur Studio Escapist är vi superglada att utöka det universum till ett utrymme i Bibliotekstan. Precis som med vårt huvudkontor och vår ateljé på Södermalm kommer det att vara en förkroppsligande av essensen av vad ATP Atelier är, en livsstil och estetik som förenar Italien och Sverige”, säger Maj-La Pizzelli, grundare ATP Atelier.

Det anrika huset mitt på Biblioteksgatan, Vildmannen 7, har sedan branden 2017 genomgått en komplicerad men varsam återuppbyggnad och restaurering. Nu, nästan 6 år senare, står huset redo att välkomna nya hyresgäster. ATP Atelier’s nya butik kommer vara ca 80 kvm stor och erbjuda varumärkets fulla sortiment av skor, väskor och accessoarer. Butiken beräknas öppna i slutet av 2023.

”Vi är mycket glada över att få välkomna ATP Atelier till återuppbyggda Vildmannen 7 i Bibliotekstan. ATP Atelier bidrar till att ytterligare stärka Bibliotekstan som Nordens främsta mötesplats för high-end  shopping.” säger Emanuel Westin, chef affärsutveckling butik Hufvudstaden.

Stockholm den 4 maj 2023

HUFVUDSTADEN AB (publ)

Emanuel Westin, chef affärsutveckling butik

Frågor hanteras av:

Emanuel Westin, chef affärsutveckling butik eller Josefin Alteby, projektledare marknad Hufvudstaden, tel 08.762 90 00.

230504 ATP Atelier Hufvudstaden