Hufvudstaden välkomnar Cirio till Vildmannen 7

Hufvudstaden har tecknat avtal med sin första hyresgäst till fastigheten Vildmannen 7 i Bibliotekstan. Advokatbyrån Cirio flyttar in till sommaren 2023 i lokaler om ca 2 200 kvm med adress Biblioteksgatan 9.

Återuppbyggnaden av den brandhärjade Vildmannen 7 pågår för fullt och en helt ny byggnad börjar växa upp innanför den 120-åriga stenfasaden. Intresset för den unika fastigheten är stort både från allmänheten och potentiella nya hyresgäster. Cirio blir inte bara Vildmannens första utan också den största hyresgästen. Med sina 2 200 kvm kommer de att ha alla kontorsplan från våning två till fem mot Biblioteksgatan.

”Vi behöver en ny kostym och Vildmannen 7 är det objekt vi har letat efter och som på alla sätt fyller vårt behov av modernitet och sociala ytor. Hufvudstaden sätter också, precis som vi, ribban högt vad gäller hållbarhet. Det är en fascinerande fastighet med spännande historia i bästa tänkbara läge och det känns fantastiskt roligt att fortsatta vår resa och skapa ett nytt kontor tillsammans med Hufvudstaden”, säger David Frydlinger, Managing Partner på Cirio.

I nya Vildmannen 7 möter kulturhistoria en modern arkitektur med hög kvalitet som syns i valen av material genom hela fastigheten. Byggnaden får en tidlös design och en funktionalitet som gör att den kommer kunna fungera under minst hundra år till. 

"Det känns mycket roligt att kunna välkomna Cirio som vår första hyresgäst till nya Vildmannen 7. Det är en verklig milstolpe att åter kunna fylla fastigheten med liv och människor igen. Vi är många som under lång tid arbetat hårt med att återskapa fastigheten och jag är väldigt stolt över vad vi åstadkommit. Fastigheten är helt unik och bidrar starkt till den härliga känslan i Bibliotekstan. Nu ser vi fram emot att tillsammans med Cirio anpassa lokalerna för deras verksamhet”, säger Anders Nygren, vd Hufvudstaden.

Cirio är en av Sveriges ledande affärsjuridiska byråer med ca 130 anställda. De har sin spetskompetens inom bland annat transaktioner, operativ juridik, konkurser och tvister, samt inom växande områden såsom digitalisering, förnybar energi, life science och fastigheter.

Stockholm den 31 januari 2022

HUFVUDSTADEN AB (publ)

Frågor hanteras av:

Anna Gustafsson, tf pressansvarig, anna.gustafsson@hufvudstaden.se,  

telefon 070-710 74 12.

Kort om Vildmannen 7:s historia:

Fastigheten uppfördes mellan åren 1895 och 1897 och den ovanliga fasaden i Roslagssandsten med rik ornamentik har liknats vid en medeltida borg.

Arkitekt var Erik Josephson (1864-1929), som inspirerats av samtida engelsk arkitektur. Nationalromantiken syns tydligt i rundbågefrisen och de spetsiga spiror som accentuerar fastighetens hörntorn. Huset är väldekorerat med blomsterornamentik och Biblioteksgatans entrédörr, (som undkom branden då den var på restaurering vid tillfället), har reliefer som föreställer olika hantverksyrken. Dessa utfördes av den framstående skulptören Christian Eriksson.

Hufvudstaden köpte fastigheten 1918 och byggnaden har under hundra år utvecklats och varsamt förändrats. I november 2017 utbröt en omfattande brand i Vildmannen 7. Fastighetens innandöme totalförstördes, men glädjande nog kunde den originella stenfasaden räddas. Nu pågår arbetet med att bygga upp en ny fastighet innanför den 120 år gamla fasaden.

220131_Ny hyresgäst Vildmannen 7