Hufvudstaden startar om- och påbyggnadsprojekt vid Norrmalmstorg

Hufvudstaden startar en påbyggnad av drygt 2 600 kvm kontorslokaler i fastigheten Skären 9 i Bibliotekstan, Stockholm. Påbyggnaden omfattar två våningsplan med en strålande utsikt över Norrmalmstorg och Nybroviken. I samband med påbyggnaden sker en...

Hufvudstaden startar en påbyggnad av drygt 2 600 kvm kontorslokaler i fastigheten Skären 9 i Bibliotekstan, Stockholm. Påbyggnaden omfattar två våningsplan med en strålande utsikt över Norrmalmstorg och Nybroviken. I samband med påbyggnaden sker en genomgripande totalrenovering av de befintliga ytorna och en uppgradering av tekniken i sin helhet.

Den nyrenoverade fastigheten kommer omfatta ca 12 500 kvm fördelat på 10 700 kvm kontor samt 1 800 kvm butik. Projektet påbörjas under första kvartalet 2019 och beräknas pågå i 2 år. Efter färdigställandet erbjuder fastigheten toppmoderna kontor och butiker i ett mycket attraktivt läge.

Hufvudstaden har tecknat ett långt hyresavtal med Advokatfirman Vinge som redan är en befintlig hyresgäst i fastigheten. Avtalet omfattar ca 7 800 kvm vilket utgör 75 % av kontorslokalerna. Under projekttiden flyttar Vinge till lokaler vid Stureplan och tillträder sitt nya kontor i början av 2021.

Skären 9 har varit i Hufvudstadens ägo sedan 1917. Den befintliga byggnaden uppfördes 1984 och Vinge har varit hyresgäst i fastigheten sedan dess. 1999 utökades förhyrningen med en utbyggnad på gården.

Hufvudstaden har som målsättning att i centrala Stockholm och Göteborg erbjuda framgångsrika butiks- och kontorshyresgäster attraktiva lokaler. Advokatfirman Vinge är hyresgäst hos Hufvudstaden både i Stockholm och i Göteborg sedan lång tid tillbaka, och vi är mycket stolta över att vi kan tillgodose en av våra mest trogna hyresgästers behov av toppmoderna kontorslokaler i ett av Stockholms absolut bästa lägen”, säger Ivo Stopner, VD Hufvudstaden.

”Det är viktigt för Vinge som ledande affärsjuridisk fullservicebyrå att ha lokaler som motsvarar dagens och morgondagens behov. De ska stödja våra arbetssätt så att vi på bästa sätt kan lösa våra klienters utmaningar, de ska ligga centralt och bidra till trivsel hos medarbetarna. För oss är den bästa lösningen nya lokaler på nuvarande adress och precis så blir det nu. Vi ser fram emot att arbeta med Hufvudstaden för att skapa ett kontor att fortsätta växa och verka i” säger Maria-Pia Hope, VD Advokatfirman Vinge.  

Stockholm den 10 april 2018

HUFVUDSTADEN AB (publ)

Ivo Stopner
Verkställande direktör

Frågor besvaras av:
Ivo Stopner, Verkställande direktör, och Anders Nygren, Chef Affärsområde Stockholm, telefon 08-762 90 00. 

Pressmeddelande Hufvudstaden startar om- och påbyggnadsprojekt vid Norrmalmstorg.pdf