Hufvudstaden lyser upp klassisk korsning med ett av Europas största LED-nät

Med ambitionen att skapa en känsla av Time Square vill fastighetsbolaget Hufvudstaden ge liv åt knutpunkten där två av stadens mest vältrafikerade gator möts. Det nya LED-nätet om 140 kvm kommer att lysa upp korsningen Kungsgatan/Sveavägen med drygt...
Streetstyle by Bibliotekstan på LED-skärm

Med ambitionen att skapa en känsla av Times square vill fastighetsbolaget Hufvudstaden ge liv åt knutpunkten där två av stadens mest vältrafikerade gator möts. Det nya LED-nätet om 140 kvm kommer att lysa upp korsningen Kungsgatan/Sveavägen med drygt 400,000 ljusdioder och kommer att fungera som mediayta för både reklam- och icke-kommersiella budskap. Kungsgatan är en av Stockholms paradgator med en innehållsrik historia och räknas som en av stadens mest centrala platser.

- För Hufvudstaden är kvalitet och långsiktighet några av våra viktigaste grundstenar och vi strävar efter att både förvalta och utveckla. Nästa år fyller vi 100 år och därför känns det extra roligt att kunna vara med och forma framtidens Stockholm och framförallt Kungsgatan med nya LED-tekniken. Vi har i snart ett sekel varit med och skapat Stockholms stadsbild och lanseringen av Europas största LED-nät är en vidareutveckling som sätter ljus på Stockholm, säger Bo Wikare, vice VD för Hufvudstaden.

LED-nätets kommersiella yta säljs genom mediabyrån Atracta. Hufvudstaden disponerar själva 30 % av mediatiden för bolagets egna varumärken samt konst, kultur och icke-kommersiella initiativ. Bakom Hufvudstadens egen film, Bibliotekstan och Nobel-produktionerna står Chimney Group.

I samband med att världens mest prestigefyllda prisutdelning, Nobelpriset, äger rum i det blå Konserthuset den 10 december lanseras skärmen med twitter-uppdateringar direkt från prisutdelningen och en hyllningsfilm till de innovatörer som gjort LED-nätet möjligt, tillika årets Nobelpristagare i fysik.

- En viktigt del i vårt uppdrag på Nobel Media är att sprida kunskap och skapa engagemang kring Nobelpriset och de fantastiska upptäckter som belönas. Det kan emellanåt vara en utmaning att göra upptäckterna tillgängliga för en bredare allmänhet, men med tanke på årets fysikpris och kopplingen till just LED känns det både naturligt och roligt att kunna åskådliggöra det prisbelönta arbetet på Europas största LED-skärm, säger Mattias Fyrenius, VD Nobel Media AB.

Info om Nobelsändningen

Kl. 15.30 – 19.00 visas på LED-nätet i korsningen Kungsgatan/Sveavägen:
- Nobels twitterflöde från prisutdelningen
- Presentation av samtliga pristagare
- Hyllningsfilm till pristagarna i fysik för sina insatser i utvecklandet av den blå ljusdioden; Isamu Akasaki, Hiroshi Amano och Shuji Nakamur. Skapad av konstnären Niklas Elmehed

För mer information vänligen kontakta:

Louise Kihlberg, marknadschef Hufvudstaden, louise.kihlberg@hufvudstaden.se
Erika Lanner, General Counsel Nobel Media, erika.lanner@nobel.se
Lotta Brattin, Ibeyostudio, lotta@ibeyostudio.se

Hufvudstaden äger fastigheter och hyr ut kontors- och butikslokaler i centrala Stockholm och centrala Göteborg. Fastighetsbeståndet omfattar ett 30-tal fastigheter med en uthyrningsbar yta om 370 000 kvm. Marknadsvärdet för fastighetsbeståndet uppgår till ca 23 miljarder kronor. Antalet anställda är ca 100 personer varav 10 arbetar i Göteborg.

www.hufvudstaden.se

Release
Streetstyle by Bibliotekstan på LED-skärm