Nyckelfärdigt kontor efter Outpoints behov

Outpoint ville från början forma sitt eget kontor. Men när ägarna med Anna-Carin Telin och Agneta Jacobsson i spetsen fick en visning av ett nyckelfärdigt kontor på Kungsgatan ändrade de sig direkt. Idag sitter de på Sveavägen 21 i ett REDO-kontor som klippt och skuret för deras verksamhet.

Outpoint är ett nystartat företag inom fastighetsbranschen. Efter att under några inledande månader suttit i ett coworking-kontor på Birger Jarlsgatan valde de förra våren att inleda sökandet efter ett eget kontor som kunde bli företagets hem.

– Eftersom vi jobbar i fastighetsbranschen visste vi att Hufvudstaden bland annat har mindre lokaler centralt i Stockholm. Vi var ute efter kontor som vi kunde sätta vår egen prägel på. Hufvudstaden ville ändå att vi skulle titta på ett nyckelfärdigt kontor som låg på Kungsgatan. Vi var egentligen inte alls intresserade av det, men vi följde med ändå. När vi klev in genom dörrarna kom vi in i en lokal som var så himla snygg, säger Agneta Jacobsson, ordförande och grundare av Outpoint.

Nyckelfärdigt kontor passade perfekt

Agneta och hennes kollega började tillsammans med representanter från Hufvudstaden att titta på olika lokaler i Stockholm, bland annat en lokal på Sveavägen 21.

– Lokalen var i ganska risigt skick men vi tyckte om den och frågade om de kunde göra ett nyckelfärdigt kontor åt oss i den lokalen, som den på Kungsgatan. Det kunde Hufvudstaden lösa. Den är inte skräddarsydd för oss men det känns verkligen så. I maj skrev vi kontrakt på lokalerna, 1 oktober flyttade vi in, säger Agneta.

Det var framförallt flexibiliteten och enkelheten som lockade Agneta och hennes kollegor på Outpoint att välja REDO-konceptet. Som relativt nystartat företag kunde de lämna över ansvaret för inköp och inredning till Hufvudstaden och bara ta sina datorer och flytta in.

– Det var skönt att ingen på företaget behövt handskas med massa praktiska saker. Det är roligt att inreda men också väldigt tidskrävande. Nu kunde vi fokusera till 100% på att starta upp vår verksamhet. Dessutom har vi inte behövt upprätta kontrakt på larm, städning och leasing av möbler, förklarar Agneta.

Flexibelt och stilfullt

Agneta och kollegorna på Outpoint är otroligt nöjda med lokalen på Sveavägen 21. Det stilfulla lokalerna har även imponerat på kunder och samarbetspartners. 

– De varierade arbetsytorna passar oss bra eftersom vi är ett företag i utvecklingsfas. Det är också väldigt snyggt stilmässigt. När vi får besök av kunder och samarbetspartner är det många som tycker att det är så fint att de frågar om de kan sitta hos oss ett tag, avslutar Agneta.

 

Det här är Outpoint

Outpoint är ett nystartat konsultföretag inom fastighetsbranschen. De jobbar främst med köp och säljrådgivning men hjälper också till med fastighetsutveckling, kapitalanskaffning, företagsutveckling, organisation och ledarskap.

Mer från Kunskap & inspiration

En kontorslösning som passar alla

Mitt i korsningen Kungsgatan Sveavägen, med stor balkong och kontorsytor anpassade för verksamheten. Den affärsjuridiska advokatbyrån Wesslau...

Hemma hos Panagora

Hufvudstadens hyresgäst, e-handelsbolaget Panagora sitter i ljusa och moderna kontorslokaler på Norrlandsgatan 31. Mitt i centrala Stockholm.

”Attraktivt läge med närhet till det mesta.”

I en av våra fastigheter i centrala Stockholm finns tretton37 – ett kunskapsbaserat företag som har lyckats skapa både en populär samlingsplats och...