Eataly, Stockholm

Nytt matkoncept i Bibliotekstan.

I mars 2018 öppnade Eataly ett 3 000 kvm stort mattempel – självklart med tydlig italiensk prägel – på Biblioteksgatan 5 i Stockholm.
Smygtitt hos Eataly Stockholm under projektet. (Dec 2017)

Hufvudstaden välkomnade italienska Eataly till Sverige under 2018. Konceptet innefattar restauranger, barer, caféer, matmarknad och husgeråd och omfattar ca 3 000 kvm på Biblioteksgatan i Stockholm. Etableringen av Eataly ligger helt i linje med Hufvudstadens strategi att samla de mest intressanta varumärkena inom design och mode, samt spännande restaurangkoncept i kvarteren som utgör Bibliotekstan.

”Vår målsättning är att erbjuda framgångsrika butiks- och kontorshyresgäster de bästa affärslägena i centrala Stockholm och centrala Göteborg. Vi är därför väldigt glada att Eataly har valt att etablera sig i Hufvudstadens fastighet i Bibliotekstan”, säger Ivo Stopner, verkställande direktör, Hufvudstaden.

Den första Eataly öppnade 2007 i Turin och varumärkets kanske mest kända enhet öppnade på Manhattan i New York 2010. Eataly finns i dag över hela världen i städer som Tokyo, Istanbul, Chicago och São Paulo.