Cornelia Carlsson, Drifttekniker

Cornelia har en bakgrund inom service. Hon tycker att det är roligt att jobba med människor och göra det där lilla extra så att kunden blir nöjd.

”Vi är här för att hjälpa våra kunder”

Cornelia kom till Sverige från Rumänien i november 2010. Hon började att arbeta på ett rumänskt städföretag samtidigt som hon studerade SFI, Svenska för invandrare.

I juni 2011 bytte hon arbetsgivare till Städhuset, och det var så hon kom i kontakt med Hufvudstaden.

Cornelia började städa Hufvudstadens lokaler på huvudkontoret. Eftersom hon höll på att lära sig svenska samtidigt försökte hon prata så mycket som möjligt med alla hon träffade på kontoret då hon städade. På den vägen kom hon i kontakt med Monica, dåvarande chefen för garageverksamheten Parkaden. Monica frågade Cornelia om hon ville göra någonting annat framöver och bad om hennes CV. När en tjänst som Drifttekniker på Parkaden blev ledig så erbjöds hon tjänsten. Cornelia anställdes på Hufvudstaden i oktober 2012.

Arbetet på Parkaden

De är tre personer som ansvarar för driften på Parkaden. En av dem måste alltid vara i kassan så därför går deras scheman lite omlott. Parkeringshuset är öppet kl. 06-24, tiden mellan kl. 19-07 täcks upp av väktare. Cornelia sammanfattar sitt arbete med att ”vi är här för att hjälpa våra kunder”. Detta gör de genom att svara på frågor, ge service, ta hand om garaget och se till så att allting fungerar och är helt och rent. Det kan handla om att sköta kassan, se till så att det finns biljettrullar, byta lysrör eller byta maskiner. Samma arbete utför personalen på Parkaden även på Continental garage.

"Hufvudstaden är ett tryggt, stabilt och bra företag - man får så mycket."

Med bakgrund i service

I Rumänien hade Cornelia ett flertal yrken inom servicebranschen innan hon utbildade sig till polis, vilket hon sedan arbetade som i fem år innan hon kom till Sverige. Denna bakgrund tror hon har bidragit till att hon trivs så bra i sin roll på Hufvudstaden. Hon tycker att det är roligt att jobba med människor och göra det där lilla extra så att kunden blir nöjd. "Hufvudstaden är ett tryggt, stabilt och bra företag, man får så mycket – det uppskattar jag. Och så är det fina människor man jobbar med", avslutar Cornelia.