Ritningsingenjör

Hufvudstaden befinner sig i en spännande fas med stort fokus på utveckling. Vill du vara med och bidra i vår utveckling? Vi behöver nu en Ritningsingenjör!

Du kommer att tillhöra gruppen för Fastighetsutveckling, bestående av cirka 20 personer varav fem är placerade i Göteborg, och rapportera till Chefen för Fastighetsutveckling. Inom avdelningen för Fastighetsutveckling driver vi projekt av varierande karaktär och storlek i affärsområdena Stockholm, Göteborg och NK. Det pågår och planeras ett större antal utvecklingsprojekt i våra attraktiva fastigheter, alla belägna i centrala Stockholm och Göteborg.

Ansvarsområden

Som Ritningsingenjör arbetar du nära Projektledare, Uthyrare och Förvaltare och ansvarar för att underhålla och utveckla vår ritningsdatabas. Du ansvarar också för att löpande, i projekten, driva och följa upp att ritningsunderlag för relationshandling tas fram. Arbetet spänner över ett brett område, där du är delaktig i många delar av processen och har många kontaktytor, varför detta är en central och viktig roll i bolaget. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

  • Huvudansvar för våra ritningssystem
  • Registervård och utveckling av Hufvudstadens ritningsdatabas
  • Framtagande av underlag för kontraktdokumentation
  • Stöd i projekt med CAD-samordning
  • Viss CAD-projektering
  • Att bevaka utvecklingen och driva vissa interna utvecklingsprojekt inom området

Ett digitaliseringsarbete pågår i hela bolaget. Du kommer därmed att ha stora möjligheter att kunna vara med och forma dina arbetsuppgifter och processer framgent utifrån detta.

Resor till Göteborg kan förekomma men merparten av samarbetet med kollegorna i Göteborg hanteras på distans.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad byggnads- eller civilingenjör alternativt har skaffat dig motsvarande kompetens på annat sätt. Du har arbetat under minst 3 år i liknande roll i projekt inom bygg/fastighet. Du är van användare av Autocad ADT2020, Adobe Acrobat DC pro samt Microsoft Officepaketet. Kunskap och erfarenhet av programmen Revit och Archicad ses också som meriterande då flera av våra fastigheter förvaltas i dessa filformat.

Som person är du engagerad och delaktig för att nå gemensamma mål och åstadkomma resultat. Du är trygg och stabil i din roll, flexibel och ser möjligheter i förändring. God samarbetsförmåga krävs då rollen innefattar breda kontaktytor såväl internt som externt. Självklart har du ett genuint intresse för fastigheter och drivs av våra kärnvärden kvalitet, ärlighet, lyhördhet och engagemang.

Vi erbjuder

Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång, varför vi satsar mycket på personalen i form av möjligheter till utbildning, friskvård med mera. Vi erbjuder en positiv arbetsmiljö som präglas av prestigelöshet, samarbete och mycket skratt. Du kommer att arbeta aktivitetsbaserat, i en inspirerande miljö tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare. Du sitter i moderna, nyrenoverade lokaler mitt i city på vårt huvudkontor i NK-huset, Stockholm. Tjänsten är på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande.

Hufvudstaden är ett av Sveriges mest specialiserade och koncentrerade fastighetsbolag med kontors- och butiksfastigheter i centrala Stockholm och Göteborg. I beståndet ingår bland annat NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg samt profilfastigheten Norrmalmstorg 1 i Stockholm. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 387 000 kvm uthyrbar yta med ett marknadsvärde på cirka 49 mdkr. Bolaget grundades 1915 och börsnoterades 1938. Koncernen hade vid årsskiftet drygt 150 anställda. Inom koncernen finns, förutom Hufvudstaden, varumärken som Nordiska Kompaniet, Bibliotekstan, Cecil Coworking, Femman, Fredstan, Birger Jarlspassagen och Parkaden. Utöver detta äger vi NK Retail med cirka 400 anställda som bedriver delar av detaljhandelsverksamheten i NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg. Läs mer om företaget på www.hufvudstaden.se.