Biträdande Varuhuschef NK Stockholm

Josef Sachs grundade Nordiska Kompaniet 1902 och hade redan då en tydlig ambition. Varuhuset NK skulle vara en kommersiell och kulturell teater – en scen för samtiden. Det kan låta som storslagna ord, men de genomsyrar fortfarande allt NK gör. Portarna till varuhuset på Hamngatan i Stockholm slogs upp 1915. Sedan dess har allt från ikoniska personligheter till exklusiva lanseringar passerat revy. Oavsett vad som sker på NK är varuhuset känt för att alltid ligga steget före. Hufvudstaden AB står som ägare av AB Nordiska Kompaniet, som in sin tur äger NK fastigheterna och varumärket. Våra avdelningar drivs av 110 NK-företagare i Stockholm och 50 NK-företagare i Göteborg. Varuhuset i Göteborg etablerades 1971.

 

Nordiska Kompaniet söker en ny medarbetare till tjänsten Biträdande Varuhuschef NK Stockholm. För att ytterligare stärka NK och för att behålla och öka vårt fokus på sortiment, kommunikation, varuhusmiljö, kundservice och försäljning är denna roll av yttersta vikt. Du kommer att rapportera till Varuhuschefen för NK Stockholm.

 

Ansvarsområden

Som Biträdande Varuhuschef ansvarar du för att säkerställa de krav som ställs på att avdelningarnas sortiment, miljö och kommunikation uppfylls. Vidare har du ansvar för att skapa ökade möjligheter till försäljning.

 

Din roll innefattar bland annat:

 • Samordning och koordinering vid projektgenomförande
 • Att säkerställa och följa upp sortiment, miljö och kommunikation
 • Hantering av in- och utflyttningsfrågor
 • Att ansvara för kvalitetskontrollen för affärsområde NK Stockholm
 • Samordning mellan olika funktioner inom varuhuset
 • Att bistå Varuhuschefen i löpande ärenden

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är marknadsekonom eller motsvarande. Vi tror att du har haft liknade roll under ett par års tid inom detaljhandeln eller i fastighetsbranschen.

 

För att lyckas i rollen ska du ha erfarenhet av:

 • retail
 • försäljning samt uppföljning inom detaljhandel
 • balanced scorecard
 • service- och kundfrågor
 • fastighetsförvaltningsfrågor

 

Som person är du ansvarstagande, service- och kvalitetsinriktad och drivande. Du är förtroendeingivande samt öppen, prestigelös och har en förmåga att arbeta med många skiftande frågor samtidigt. Vidare har du ett ärligt sätt och ett gott omdöme. Du är affärsinriktad och social med en god samarbetsförmåga, helhetssyn och ett brinnande intresse för detaljhandeln.

 

Ansökan

Stämmer detta in på dig? Välkommen med din ansökan snarast möjligt, urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Hufvudstaden är ett av Sveriges mest specialiserade och koncentrerade fastighetsbolag med kontors- och butiksfastigheter i centrala Stockholm och Göteborg. I beståndet ingår bland annat NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg samt profilfastigheten Norrmalmstorg 1 i Stockholm. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 385 000 kvm uthyrbar yta med ett marknadsvärde om drygt 46 mdkr. Bolaget grundades 1915 och börsnoterades 1938. Koncernen har cirka 140 anställda. Inom koncernen finns, förutom Hufvudstaden, varumärken som Nordiska Kompaniet, Bibliotekstan, Cecil Coworking, Femman, Fredstan, Birger Jarlspassagen och Parkaden med flera. Läs mer om företaget på www.hufvudstaden.se.