Axactor utökade kontoret med 800 kvm

Det globala inkassobolaget Axactor växte snabbt under sina första år på den svenska marknaden och fick därför behov av större lokaler. Företaget, som sitter i Femman i Göteborg, önskade att utöka ytan i den befintliga lokalen och när Tullverket flyttade ut från våningen under blev det möjligt.

Axactor, som sitter på Nordstadstorget 6 i Nordstan, har tredubblat sin kontorsyta utan att behöva flytta en meter. Med en snabb expansion under sina första år i Sverige krävdes en lika stor ökning av kontorsytan. Den stora utmaningen låg i önskemålet om att kunna behålla sitt läge i den befintliga byggnaden. När en lokal våningen under Axactors kontor blev ledig uppstod en chans att förverkliga visionen.

- Det blev en smidig lösning på vårt behov av större lokaler. Vi var dessutom mycket nöjda med Hufvudstaden som fastighetsägare som hjälpte oss att hitta vår första lokal i Femman för ett par år sedan. De är kreativa och snabba, vilket vi uppskattar enormt, säger Lisa Sohtell, vd för Axactor.

Lisa menar att Femmans centrala läge har stor betydelse för företagets verksamhet. Både för kunder och den egna personalen.

- Det är viktigt för oss att vara en attraktiv arbetsgivare och då spelar läget stor roll. Närheten till bland annat kollektivtrafik, butiker och lunchställen är viktigt för att underlätta för våra medarbetare att få livet att gå ihop. Det centrala läget är även uppskattat från våra kunder som undertrycker enkelheten att komma på besök, säger Lisa.

 

Inredning som genomsyras av värderingar

Invändigt har lokalen genomgått en stor förändring. Samtidigt har Axactor lagt stor vikt vid att inreda smakfullt och funktionellt snarare än extravagant. Ergonomi, ljusinsläpp och hållbara material har därför stått i fokus.

- Axactor har funnits på den svenska marknaden i fyra år och växt till att bli ett av Sveriges största inkassobolag. Vi har lyckats rekrytera riktigt vassa och kompetenta medarbetare och för mig är det viktigt att attrahera med pigga och moderna lokaler. Det är precis så jag vill att våra anställda och kunder ska uppfatta oss. Våra värderingar passion, trust och proactive ska genomsyra varje vrå i våra lokaler, säger Lisa.

Lisa påpekar att det varit viktigt att ge plats för umgänge och samverkan i lokalerna.  Samtidigt har ett stort kök, många rum för samtal och öppna ytor skapat en härlig atmosfär. I det nya kontoret finns dessutom plats för både kundservice och konfidentiella ytor

- Att samtliga funktioner nu är samlade under ett och samma tak ger enorma fördelar för våra kunder och vår affär, säger Lisa.

 

Smidig flytt och lokalanpassning 

Utökningen och lokanpassningen gick smidigare än de trodde. Genom att lägga beslag på lokalerna en trappa ned har de nu 1200 kvadratmeter att tillgå.

- Hela processen har gått över förväntan. Trots tuffa förutsättningar i och med pandemin har Hufvudstaden försett oss med ett bra alternativ och var lyhörda för våra behov. De har stöttat oss till 100 procent genom att vara förändringsbenägna när det behövts. Det märks att de ser oss som en mycket viktig hyresgäst, säger Lisa.