Sköna uterum för arbetsdagen

Passa på att njuta av sommaren även när semestern är slut. Vid Norrmalmstorg har vi inrett två av våra innergårdar – perfekt för de hyresgäster som vill äta lunch, ha möten eller jobba utomhus en stund.

Tham & Videgård Arkitekter har skapat ett rum i rummet i form av en hexagonliknande globkonstruktion på en av gårdarna. Ett trädäck täcker marken och färgglada möbler har placerats både i och utanför globen. På den intilliggande gården har BeeUrban hjälpt oss att skapa en lummig oas av blommor och växter som ramar in de olika sittgrupperna.

Att flytta ut kontoret spås bli nästa stora trend och allt fler upptäcker fördelarna med att tillbringa en del av arbetsdagen utomhus. Vi har pratat med Susanna Toivanen som forskar på just detta.

Mer från Kunskap & inspiration

Kontorsväxter – mycket mer än prydnad

Visste du att cirka 90 procent av det vatten som ges till en växt avdunstar? Det är en av anledningarna till att det är så bra att ha växter på...

Anpassa, renovera och bygg om dina lokaler

Smidig lokalanpassning - på ert sätt.

Fina betyg när Femman certifierats med BREEAM In-Use

Under många år har Hufvudstaden utfört ett målmedvetet hållbarhetsarbete i sina fastigheter i Nordstan i Göteborg. 2019 kom kvittot på det. Både...